Aasta torm viis elektri mitmeks päevaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandat päeva vooluta Suur-Kooli talu perenaine Sirje Arroval kuulab koos tütre Eveli ja tütretütar Lauraga uudiseid traktorist toodud raadioga kõrvaklappidest.
Kolmandat päeva vooluta Suur-Kooli talu perenaine Sirje Arroval kuulab koos tütre Eveli ja tütretütar Lauraga uudiseid traktorist toodud raadioga kõrvaklappidest. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile hommikul alustas 1800 majapidamist Järvamaal kolmandat päeva ilma elektrita, süüdlaseks ööl vastu esmaspäeva möllanud torm Patrick, mis langetas puid ja lõhkus kõrgepingeliine.

Eile varahommikul umbes kell kolmveerand viis sai Esna küla Suur-Kooli talu perenaine Sirje Arroval pärast kaht ööpäeva elektrivooluta olemist mobiiltelefonile rõõmsa sõnumi: elektriühendus on taastatud.
Esimese asjana lippas ta lauta ja pani pumba tööle, et 16 lehma ja noorloomad joogivett saaksid.
Kui ta viie minuti pärast tuppa tagasi jõudis, saabus uus sõnum: jälle rike ja ühenduse taastamiseks kulub umbes kaheksa tundi.


Eile hommikul kell kuus oli Järvamaal elektrivooluta veel ligi 1880 majapidamist, enamikule neist oli see juba kolmas päev vooluta. Kell 12.30 ootas elektriühendust veel 1774 majapidamist.
Eesti Energia juhtimiskeskuse hinnangul oli olukord kõige keerulisem Roosna-Allikul, Koerus ja Kolus. Roosna-Alliku alajaamas plahvatas esmaspäeval võimsuslüliti, alajaama uks lendas eest ja tuul viis sellelt ka katuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles