Paide tervisekeskus lööb peatselt uksed valla

Järva Teataja
Copy
Paide perearstikeskus
Paide perearstikeskus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui paar nädalat tagasi Türi tervisekeskuse avamisel osalenud Järvamaa haigla juht Andres Müürsepp seda, millal Paides juba mõnda aega tagasi valminud tervisekeskus uksed lahti teeb, öelda ei osanud, siis nüüd on avamiskuupäev lõpuks paika saanud.

Viimati kirjutas Järva Teataja tervisekeskuse teemal pikemalt tänavu augustis ja artikli järgi pidanuks keskuse avatama loetud nädalate pärast, kuigi perearstipraksiste kohad polnud endiselt täidetud. «Paide tervisekeskusse on plaanitud praksis kaheksale nimistule, kuid oleme sattunud olukorda, kus tervisekeskusse on tulemas kuus nimistut ja viis perearsti,» ütles linnapea Priit Värk siis sotsiaalministeeriumile saadetud kirjas.

Värgi selgitusel on põhjus mitme perearsti siirdumine vanaduspensionile. Samas peab eelmisel aastal kehtima hakanud määruse järgi toetuse saaja plaanitud teenused tagama hiljemalt kolme kuu jooksul pärast kasutusloa väljastamist. Taotluste esitamise ajal polnud sellist tähtaega määratud. Kui kõiki neid kohti ei täideta, võib riigi tugiteenuste keskus esitada nõude, et haigla maksaks iga tühjaks jääva praksise kohta ehitustoetusest tagasi 100 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles