Elekter alles? Järvamaal oli tormi ajal vooluta ligi kaks tuhat majapidamist

Silja Vilbu
Copy
Foto: unsplash.com

Tugeva tormituule tõttu oli kolmapäeva õhtul üle Eesti mitukümmend tuhat majapidamist elektrita. Järvamaal pidi kella 20.45 seisuga ilma vooluta läbi ajama üle 1700 majapidamise. Hommikul kella 7 seisuga oli vooluta veel 500 majapidamist.

Elektrilevi kodulehe andmetel oli eile kella 19.45 ajal Järvamaal täpsemalt ilma vooluta 1759 klienti. Katkestuste kaardilt on näha, et ulatuslikumad rikked on näiteks Kirna kandis, Aravetel ja Säreveres.

Elektrikatkestused Järvamaal 18.12.2019 kl 19.30 seisuga
Elektrikatkestused Järvamaal 18.12.2019 kl 19.30 seisuga Foto: kuvatõmmis: elektrilevi.ee/et/katkestused/katkestuste-kaart

Elektrilevi kirjutab enda kodulehel, et talvisel perioodil püütakse elektrikatkestused kõrvaldada 16 tunni jooksul. Eriolukordadeks liigituvate loodusõnnetuste või tormide korral nagu täna, püüab Elektrilevi kõrvaldada katkestuse hiljemalt 72 tunni jooksul alates eriolukorra lõppemisest.

Mida teha elektrikatkestuse korral?

Reeglina saadab Elektrilevi katkestuse korral 10–15 minuti jooksul sõnumi. Kui sõnumit ei tule, tuleb elektrikatkestusest Elektrilevile ise teada anda, helistades 1343. Elektriõnnetuse korral tuleb helistada 112.

Päästeameti soovitused elektrikatkestuse korral on järgmised:

Juhul kui elekter peaks katkema, siis:

  • Teavita sellest ka elektriettevõtteid.
  • Elektrikatkestuse korral kasuta valgusallikana pigem patareidel töötavat taskulampi, mitte küünlaid.
  • Jälgida infokanaleid täiendavate prognooside ja käitumisjuhiste saamiseks: nt patareidega või autoraadio.
  • Tunne huvi, kas sinu tutvuskonna vanemate inimestega on samuti kõik korras
  • Tormiks valmistumise ja tormi ajal käitumiseks juhiseid saab ka veebilehelt www.kriis.ee ning Eesti Naiskodukaitse mobiilirakendusest Ole valmis!

Hoia katkenud elektriliinidest eemale

Maha langenud elektrijuhtmed võivad olla eluohtlikud, seetõttu ei tohi neile mingil juhul läheneda ega neid puudutada. Samuti ei tohi puutuda liinile langenud puid ega oksi – puutüvi ja oksad sisaldavad alati teatud koguses vett, mistõttu juhivad nad väga hästi elektrit. Nende katsumine võib viia kurbade tagajärgedeni. Katkenud elektriliinidest anna meile teada rikketelefonil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles