Koerus on elekter tagasi. Kool ja lasteaed on avatud

Tiit Reinberg
Copy
Koeru lasteaed
Koeru lasteaed Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva vallavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Maarja Kauge andis eile hilisõhtul teada, et kuna Koeru piirkond on elektrita, siis otsustas valla kriisikomisjon, et neljapäeva hommikul ei avata Koeru keskkooli, Koeru lasteaeda ja Vao lasteaeda.

 „Personal on küll kohal ja ükski laps ukse taha ei jää aga soovitame siiski lapsed koju jätta,“ rääkis Kauge.

Kell 22.44 tuli aga kriisikomisjonile teade, et Koerus on elekter taastunud.

Kauge kinnitas täna varahommikul, et seetõttu on koolis ja lasteaias tavapärane päev.

Kauge selgitas, et samal ajal, kui Koerus elekter taastus, tuli öösel kriisikomisjonile teade, et ka Aravete, Seidla ja Kaalepi on elektrita. Olukord oli aga neis piirkondades leebem ning elektrikatkestus oli osaline.

Kaalepis ja Seidlas kell 22.28 seisuga puudus vesi, kuid elanikud saavad kuni 12 tundi hakkama siiski. Vajadusel taastame ka seal piirkonnas vee generaatorite abil. Piirkonnajuht Kuldar Tammiku sõnul saab Seidla ja Kaalepi elektrikatkestuse kohta infot neljapäeval kell 10.00.

Järva valla kriisikomisjon koguneb taas täna kell kell 8.00 Järva-Jaani teeninduskeskuses.

Maarja Kauge ütles hommikuse kriisikomisjoni koosoleku kommenteerimiseks, et tormikahjusid, mida kohalik omavalitsus saaks likvideerida, Järva vallas ei ole. "Järva valla kriisikomisjon analüüsis hommikul möödunud õhtust ja ööst tekkinud olukorda ja kahjusid ning kontrollis informatsiooni," täpsustas ta. "Kriisikomisjon analüüsis ka enda tööd ja käitumist ning arutles, mida või kuidas saaks edaspidi paremini teha."

Eile õhtul kell 22.16 seisuga oli Eestis 37 500 majapidamist elektrita. Järvamaal kümme piirkonda, mis tähendab 1035 majapidamist. Järva vallas oli selleks ajaks väljakutseid olnud 18 ning enamus neist olid Koeru, Järva-Jaani ja Aravetele. Peamiseks väljakutse põhjuseks olid maha langenud puud sõiduteedel.

Täna hommikul kella 7.30 ajal oli Järvamaal elektrita paarsada majapidamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles