Toidupanga jõulukuistel toidukogumispäevadel koguti rekordkogus toidukaupa

Kuido Saarpuu
Copy
Toidupanga toidukogumine 11. detsembril Tõrvas Valgamaal
Toidupanga toidukogumine 11. detsembril Tõrvas Valgamaal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalal 13. ja 14. detsembril toimusid Toidupankade selle aasta jõulukuised toidukogumispäevad. Kokku annetati poekülastajate poolt 45204 kilo toidukaupa, mis on läbi aastate kõrgeim tulemus. Toidukogumispäevad toimusid 51 toidupoes üle Eesti ning esindatud olid valik Prisma, Rimi, Selveri, Coop’i ja Maxima kaupluseid.

Inimeste annetatud toidukaubaga saab taas aidata suurt hulka abivajajaid. Kogutud toidukaupa kasutatakse nii jõulukuiste toiduabipakkide komplekteerimisel kui ka tuleva aasta alguses toimetulekuraskustes peredele jagatava regulaarse toiduabi koostises.

Kõige suurem kogus toidukaupa annetati Tallinnas ja Harjumaal - kaheteistkümne osalenud kaupluse peale kokku 18954 kilo toidukaupa. Tartus annetasid head inimesed 4831 kilo ja Pärnus 3602 kilo toitu. Esimest korda toimusid sel aastal toidukogumispäevad ka Hiiumaal Kärdlas, kus koguti ühes poes kahe päevaga 1046 kilo toitu.

Kõige enam annetasid inimesed  kuivaineid (pudrumaterjal, tangained), kokku 8371 kilo. Kuivainetele järgnesid pasta- ja makaronitooted, mida annetati kokku 6807 kilo. Kolmandal kohal olid purgisupid ja purgitoidud, kokku 6620 kilo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles