Otsitakse kuute päkapikku Järvamaa laste kingisoovide täitmiseks

Kuido Saarpuu
Copy
Jõgeval tegutsevad päkapikud ja külalisi võtab vastu jõuluvana.
Jõgeval tegutsevad päkapikud ja külalisi võtab vastu jõuluvana. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Üheteistkümnendat aastat kogutakse kokku jõulukingi soovid lastelt, kes ei saa elada oma päritolu peres ja kelle koduks on asendus- või turvakodu. Jõulueelse nädala jooksul aidatakse leida Jõulupuu projektiga head inimesed, kes annavad oma panuse, et täita laste südamesoovid.  

Heal annetajal on võimalus anda oma panus „Jõulusoovide puu“ projekti kaudu laste unistuste täitmiseks, valides soovide seast südamelähedane kingitus ning annetuse abil aidata täita ühe või mitme lapse kingisoov. Kokku on puul 715 kingisoovi Eestimaa erinevatest paikadest.

Täna otsitakse veel toetajaid 6 Järvamaa lapse unistuse täitmiseks. Nii igatseb 8-aastane Kristjan puldiga autot. 11-aastane Maksim huvitub loodusest, loodusõpetus on koolis lemmikaaine ja ta soovib hakata loodust pildistama, jõuluvanalt soovib selleks drooni. 15-aastane erivajadusega Kaido loodab jõuluvana kotist leida mahuka spordikoti, et spordilaagritesse minnes mahuks kõik sinna sisse. 15-aastane musikaalne Sander õpib erinevaid pille ja käib poistekooris,  oma ande arendamiseks soovib mikrofoni ja kõrvaklappe, sest soovib ise muusikat luua ja seda lindistada. Jpm.

“Jõuluõhtul kingituste saamine on paljude laste jaoks aasta kõrghetk. Unistuste jõulukingitus saab reaalsuseks, kui kuulata ja märgata, mida laps tegelikult soovib ja mis on selle soovi taga. Lastel, kel puudub soovide täitmiseks lähisugulaste võrgustik, ka nende jõulusoovid on erilised ja nende soovide taga on omaette lood. Lapsed on oma kirjades lahti mõtestanud, miks just see kink talle oluline on. Olgu sooviks kõrvaklapid, mis aitavad suures peres kasvades aeg-ajalt omaette olla või aktiivsusmonitor, mis motiveerib kiirendama sammu teel koolist trenni või tõukeratas, millel koos sõpradega kodutänavas ringi sõita. Samuti mikroskoobi komplekt, millega lähemalt tigusid ja teisi looduse imesid uurida – igal soovil on kindel mõte ja põhjendus,“ kirjeldas laste jõulusoove SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi.  

Heal annetajal on võimalus anda oma panus „Jõulusoovide puu“ projekti kaudu laste unistuste täitmiseks, valides soovide seast südamelähedane kingitus ning annetuse abil aidata täita ühe või mitme lapse kingisoov.

Iga lapse soov on isiklik ja kõikide laste kingitused komplekteeritakse individuaalselt. Tehtud annetuste eest soetatakse vabatahtlike abiga jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused ja pakitakse.

Siin on võimalik heita pilk jõulukontorisse!

„Aastas on 12 kuud, 365 päeva, 8760 tundi, 525 000 minutit ja 31 536 000 sekundit. Iga päev, tund ja hetk inimese elus on võrdselt tähtis! Unistused ei lõppe jõuludega. Kõik lapsed tahavad igapäevaelust rõõmu tunda ja hobidega tegeleda aasta läbi. Kutsume inimesi tegema ka nn pika vaatega jõulukingitust püsiannetuse näol, sest järjepidev tugi on oluline – nii saame toetada asendus- ja turvakodudes elavate laste unistusi nii, nagu me toetame oma laste unistusi aasta ringi. Noor, kes asendushooldusel elades omandab haridust kutsekoolis või ülikoolis, saab vajamineva toe õppevahendite soetamiseks. Nii saab spordipoiss hobistipendiumi programmi toel osaleda võistlustel või spordilaagris,“ laiendab projekti eesmärki Triin Lumi.

Jõulusoovide puu projekti raames koguti sel aastal taas kokku Eesti asendus- ja turvakodudes elavate laste ja perede 715 jõulusoovi ning riputati need aadressil www.heategevusfond.ee/joulupuu paiknevale jõulupuule. Kui jõulukingitus on soetatud ja vabatahtlikud päkapikud on kingituse ära pakkinud, on annetajatel võimalik jõulupuul ka vaadata, milline kingitus on annetuse eest lapse kingipaki sisse pandud. Kingikotid saadetakse Omniva kullerite abiga jõulupidudeks laste turva- ja asenduskodude 99 erinevasse peresse üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles