Järvamaalased on uhked oma kuulsate ürituste ja inimeste üle

Kuido Saarpuu
Copy
Türi lillelaat. Teine päev
Türi lillelaat. Teine päev Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaal elavad inimesed tunnevad kõige rohkem uhkust oma kodukandi kuulsate ürituste ja inimeste üle, selgus Luminori tellitud uuringust.

Üritustest toodi esile Türi lillelaata ja Arvamusfestivali, mida teatakse üle terve Eesti. Tuntud inimestest nimetati ära tuntud poliitikuid ja kohaliku elu edendajad. Lisaks mainiti veel näiteks Paide vallimäge ja Järva-Jaani vanatehnika keskust.

Novembri alguses läbiviidud uuringus küsiti Eesti kõigi maakondade inimeste käest, mille või kelle üle nad oma maakonnas uhkust tunnevad. Ühe läbiva joonena mainisid eestimaalased pea kõigis maakondades kohalikku loodust. Eriti sageli tehti seda Põlvamaal, Pärnumaal ja Läänemaal.

Palju tunti uhkust ka ürituste ja oma elukeskkonna üle, olgu selleks siis linna keskväljak, ilus vanalinn, üldiseks kasutamiseks mõeldud keskused ja asutused või pargid. Mainiti oma elukeskkonna puhtust, turvalisust ja üldist arengut.

Linna- ja vallajuhtide suhtes on uhkusetunne kõrgeim Hiiumaal, kus neid mainis 17% vastanutest. Kõige madalaim on see Pärnumaal, kus omavalitsusjuhte tõi esile vaid 1% vastanutest.

Uuring viidi läbi Luminori „Uhkusega siin“ kampaania raames ja selle eesmärgiks oli teada saada, mille üle inimesed Eestis, Lätis ja Leedus kõige enam uhkust tunnevad ning mida oma kodukohas väärtustavad.

Küsitluse viis esindusliku telefoni- ja veebiuuringu kombinatsioonina läbi Norstat Eesti AS 4.-10. novembrini 2019 ning sellele vastas 1350 15-aastast ja vanemat Eesti elanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles