Paide jõuluilu kõnetas hindajaid

Anne Põder
Copy
Paide linnas ehiti jõuludeks mitu suurt puud tuledega.
Paide linnas ehiti jõuludeks mitu suurt puud tuledega. Foto: Maarit Nõmm / Paide linnavalitsus

Selgunud on iga-aastase talvise linnaruumikonkursi «Jõulumeeleolu» võitjad.

Konkursikomisjoni esimehe Siret Pihelga sõnul on linlased sel aastal eriti usinad olnud oma kodude ja koduaia kaunistamisel. «Märgata on olulist kasvu jõuluvalgustuse kasutamisel, mis on väga tore ja tervitatav. Eriti praegu, kus lund ei ole ning valitseb südatalvine pimedus,» lausus ta.

Tänavu näitas linnaruumi kaunistamisel eeskuju ka Paide linnavalitsus ise. Lembitu pargis said kauni tulederüü kolm suurt puud, mis andsid koos valgusküllase purskkaevuga pargile palju jõululikuma ilme. Puude valgustamise ideest haarasid kinni ka mitmed linlased.

Jõulumeeleolu konkursi hindajateks olid tänavu Natalja Haug, Anne Oja, Tiina Kivila, Siret Pihelgas, Peeter Saldre, Kulno Klein ja Rein Säinas, kes tegid jõulude ajal linna haldusalas ringsõidu ning selgitasid välja parimad.

TULEMUSED

Pereelamud (sealhulgas suvilad ja paariselamud):

*Ööbiku kinnistu Valgma külas, perekond Nurmik. Hinnang: väga maitsekas lahendus, kus jõuluvalgustuseks on kasutatud oma aia haljastust ja omamoodi jõulupuudeks on muudetud tuledega kaunistatud kaunid ümarad põõsad maja ümber.

*Jaama 7 ja 9 perekond Helenurm. Hinnang: ühtne, aga mitmekülgne lahendus seob tervikuks kaks maja ja kaunistatud on ka piirdeaiad, nii et eri sorti ja värvi valguslahendused (sealhulgas liikuv projektsioon) üksteist täiendavad.

*Mündi 25, perekond Mikson. Hinnang: rikkalikumat ja jutustavamat laadi jõulukaunistused majal ning seda kaunilt täiendav ilusa võraga valgustatud puu.

*Jõe 12, perekond Vaher. Hinnang: selgelt eristuva valguslahendusega portaal ja külluslikud õuekaunistused.

Rida- ja korterelamud:

*Tiigi 19. Hinnang: eeskuju vääriv näide koostööst, kus ridalaemu bokside erinevad omanikud on kokku leppinud ühtse jõuluvalguse kogu majal, mis on ka maitsekas ja kena.

Vaateakanad, asutused, ettevõtted:

*Kriilevälja külaplats MTÜ, Kriilevälja külaselts. Hinnang: kombineeritud on lihtsad lahendused, mis loovad rikkaliku kaunistatud üldmulje, kuid millegagi pole samas liialdatud. Soe ja külm valgus ning erinevad kujundid loovad hubase jõulumeeleolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles