Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Aasta esimesel nädalavahetusel, kui inimesed Paide jäätmejaama jäätmeid viima läksid, tabas neid ebameeldiv üllatus: ees ootas pikk järjekord, toodud kraam tuli üle kaaluda ja osa seni tasuta olnud jäätmete äraandmise eest pidi maksma. Paide jäätmejaama operaator Krista Kärt ütles, et segadust oli tõesti palju ja järjekord tekkis sellest, et ta pidi kogu liigiti toodud kraami üle kaaluma. «Kui inimesed tõid erinevaid jäätmeid korraga, tuli need materjali järgi sortida, eraldi kaaluda ja kirja panna. See kõik võtab aega ja mõni ootas oma järjekorda tõepoolest ligi tund aega,» selgitas ta.

* Kultuuriministeeriumi eraldatud raha toel kohendab Vargamäe mail asuv Tammsaare muuseum aasta jooksul rookatuseid, lapib üles vana kiviaia ja kindlustab tormis kahjustada saanud istumisvarjualust.

* Jõulude eel suurenenud koogimüüki arvesse võttes korraldas Paide pagaritööstus Marta Pagar heategevuskampaania, millega toetas teist aastat järjest kodutute kasside heaolu eest seisvat mittetulundusühingut. Seekord tegi oma koogiostuga kassidele heateo 2000 inimest.

* Eelmisel sügisel kuulutas Järva Teataja koos heade koostööpartneritega maakonna kooli­eelikutele välja joonistusvõistluse «Mina märkan!». Nagu eelmistel aastatel, kaunistavad parimad joonistused ka Järva Teataja 2020. aasta kalendrit. Eelmisel reedel olnud tänuüritusel andis ajaleht parimate tööde autoritele Swedbanki Paide kontoris kätte aukirja ja kingikoti.

* Nädalavahetusel langetasid ja tükeldasid töömehed Kirna mõisa pargis 20. detsembril elektriliinidele kukkunud suure tamme, mis põhjustas ümbruskonnas 18 tundi kestnud elektrikatkestuse. Puu suurus ja suursugusus tuligi eriliselt esile alles pärast selle murdumist, sest kahjude kõrvaldamine pärast kukkumist vältas terve päeva. Puust alles jäänud rebenenud tüvi andis aimu, et tegemist võib olla sadade aastate eest istutatud tammega.

* Pühapäeval kella poole üheksa ajal sai häirekeskus teate, et Paides Kure 3s on tunda tugevat suitsulõhna ja all korteris üürgab suitsuandur. Järvamaa päästepiirkonna operatiivkorrapidaja Pavel Ivanov ütles, et kohale kiirustanud Türi päästekomando päästjad ei saanud uksest teisel korrusel asunud korterisse sisse ja olid sunnitud sisenema rõdu kaudu. «Korter oli paksult suitsu täis ja korteri peremees magas,» sõnas ta.

* Laupäeval Türi ühisgümnaasiumi võimlas peetud Türi Ganvix/Roosna-Alliku Pakiauto Cupi saalijalgpalliturniiril võidutses FC Järva-Jaani meeskond, kes näitas kogu pika päeva vältel taktikaliselt tarka ja kiiret mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles