Alanud nädala ilm tuleb taas väga tuuline

Silja Vilbu
Copy
Viimase kuu jooksul on tormiseid ilmu olnud palju
Viimase kuu jooksul on tormiseid ilmu olnud palju Foto: Kenno Soo / Sakala

Riigi ilmateenistus prognoosib, et sügisesel ilmal ei paista lõppu. Alanud nädalaks lubab teenistus väga tuulist ja vihmast ilma. Puhanguti võib tuul tõusta ka üle 20 m/s.

Teisipäeval liigub üle Eesti väike kõrgrõhuhari ja ilm püsib suurema sajuta õhtuni, siis jõuab saartele vihma- ja lörtsisadu ning laieneb edasi mandrile. Tuul on öösel mõõdukalt tugev ja puhub edelast. Päeval laieneb Läänemerele madalrõhkkonna serv ning keskpäevast alates algab edela- ja lõunatuule tõus, õhtul on puhanguid 13, rannikul 18, saartel kuni 21 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0...+4, päeval +1...+5 °C.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäevased muutused on erakordselt kiired. Öö hakul liigub üle madalrõhulohk, toob lörtsi ja vihma. Puhub väga tugev edelatuul. Hommikupoolikul suundub üle Eesti väike kõrgrõhuhari, üürikeseks on saju võimalus väiksem ja tuul pisut nõrgem. Keskpäeva paiku läheneb merelt juba uus madalrõhulohk, vihmasadu laieneb üle Eesti ning edela- ja lõunatuul tõuseb jälle väga tugevaks, puhanguid on sisemaal 17, rannikul 20, vastu Läänemerd 23 m/s. Õhutemperatuur on öösel +1...+5, päeval tõuseb saabuvas soojas õhumassis +4...+8 °C-ni.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval liigub juba uus aktiivne madalrõhkkond üle Skandinaavia ja Soome ning selle lõunaservas püsib meil öösel edelatuul väga tugevana, sajab vihma. Päeva peale annab tuul veidi järele ja sadu eemaldub. Õhutemperatuur on +3...+6°C piires, öö hakul on veel paar kraadi enam.

Ilm neljapäeval
Ilm neljapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reedel liigub üle kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Ööga edela- ja läänetuul rahuneb ja õhutemperatuur langeb 0 °C lähedale. Päev on ka sajuta, aga merele laieneb juba uus madalrõhkkond, avaldab survet ning sunnib edela- ja lõunatuult taas tugevamaks tõusma. Õhutemperatuur tõuseb +2...+5 °C-ni, õhtul langeb 0 °C ümbrusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles