Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teist korda avaldab Järva Teataja maakonna mõjukate inimeste edeta­beli. Nagu eelmine, valmis ka see tabel koostöös kõikide Järvamaa omavalitsuste volikogude liikmetega. Seekord võttis 67 volinikust hääletusest osa 51 volinikku. Järva Teataja ajakirjanikud ja kolme omavalitsuse volikogude liikmed esitasid mõjukate nimekirja kokku 77 nime. Järvamaa 30 mõjukaimat inimest on reastunud nii, et 50 protsenti häältest on tulnud volinikelt ja teine pool Järva Teataja ajakirjanikelt.

* Esmaspäeva pärastlõunal oli Järva-Jaani kultuurimaja ees võimatu autole parkimiskohta leida ja hoones sees sumises nii palju rahvast, et saali lõppu toodi mitme rea jagu toole juurde, sest eestlasliku temperamendiga publik keeldus esimestesse ridadesse istumast. Koolide võimalik sulgemine või koolivõrgu ümberkorraldus on üldjuhul tuleohtlik teema, mida poliitikud pelgavad, õpetajad kritiseerivad ja lastevanemad puhuvad emotsioonidest pakatavad kired lõkkele, kuid mitte sel päeval ja mitte Järva vallas.

* Tähelepanelikud linlased on märganud, et Paide keskväljaku ääres pisut üle aasta tegutsenud Südamesahvi kohviku uksed on viimased paar päeva olnud suletud. Põhjus on selles, et kohas puhuvad uued tuuled. Kui veel eelmisel nädalal tegutses Südamesahver keskväljaku ääres tavapärases rütmis, siis nädalavahetusega asjad muu­tusid. Kohvik pani uksed kinni ja ettevõtja tegi ruumid tühjaks.

Varsti hakkavad seal pihta ettevalmistused, et veebruaris saaks uksed avada uues kuues uus kohvik.

* Paide linnavalitsus tühistas protesti tõttu 2020. aastaks Reopalu ja Sillaotsa kalmistu dokumentatsiooni ja registri pidamiseks ning kabelite halduseks vana aasta viimastel päevadel sõlmitud lepingu matusetalitusbürooga Hingesaatjad, kes tegi seda tööd ka siiani. 10. jaanuaril tegi lepingust ilma jäänud OÜ Paide Tavandi juhatuse esimees Aleksander Parman Paide linnavalitsusele ettepaneku kalmistuteenuste hange tühistada, sest tema hinnangul oli hanget menetluse käigus oluliselt muudetud, mistõttu ei vastanud väljakuulutatud hange võitjaga sõlmitud lepingu tingimustele.

* Kui suvistel üritustel on kindel koht batuutidel, millel ei jäta hüppamata ükski pisike või veidi suurem laps, siis talvisel ajal väliüritustel batuute naljalt ei kohta. Ilmastikuolud pole neil lustimiseks ka kõige soodsamad, seetõttu kerkibki üheks talviseks nädalavahetuseks batuudilinnak kevadpealinna võimlasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles