Linnameeskond pidas Soomes esimese kontrollmängu

Kuido Saarpuu
Copy
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Toomas Huik.

Paide linnameeskond pidas Tamperes 2020. aasta esimese kontrollmängu, jäädes avapoolaja väravatest 0:2 alla Soome Veikkausliiga mullusele neljanda koha meeskonnale Ilvesele.

 

Kodumeeskond haaras eduseisu juba kolmanda minutil, karistades linnameeskonna pallikaotuse keskväljal oskuslikult ära. Avapoolaeg oli võitluslik, mäng hooaja esimesele kontrollmängule iseloomulikult üsna rabe ning väravavõimalusi nappis.

Paide uus ründetäiendus Edrisa Lubega näitas ees oma head kiirust ja pääses paaril korral ka löögile. Tema võimalus jäigi esimesel kolmveerandtunnil Paide parimaks.

Vaheajale läks Ilves 2:0 eduseisust. Mattias Sapp tegi üleminutil esmalt tõrje, kuid pall jäi värava all lahtiseks, soomlased tegutsesid otsustavamalt ning pall oligi teistkordselt võrgus.

Kodumeeskond haaras eduseisu juba kolmanda minutil, karistades linnameeskonna pallikaotuse keskväljal oskuslikult ära.

Teiseks poolajaks tegi Vjatšeslav Zahovaiko 11 vahetust ja kohe poolaja alguses oli võimalus vahe vähendamiseks. Kristjan Pelt andis liini taha ideaalse söödu, kuid 1-1 olukorras tõstis Kristofer Piht palli postist valelt poolt mööda.

Kui avapoolaeg oli võrdne, siis teist poolaega kontrollis juba Ilves. Paide linnameeskonna noor koosseis, kus väljakul oli seitse mängijat sünniaastaga 2001 või hiljem, kaitses aga ennastsalgavalt. 77. minutil oli hoopis Paidel veel üks šanss, kui Sergei Mošnikovi karistuslöögi järel sai kastis löögile Jaagup Luts. Päris mänguaja lõpus oli Ilves lähedale kolmandale tabamusele, ent healt positsioonilt eksiti.

Laupäeval võrdles Paide linnameeskond Taliturniiri mängus hetkevormi Nõmme Kaljuga. Kohtumine sai läbi Paide 2:1 võiduga, kusjuures skoori tegid Edgar Tur ja Karl Mööl.

Luurava alguse järel haaras Kalju initsiatiivi ning nende kõrge pressinguga jäi Paide mitmel korral hätta. 14. minutil raksatas Kalju brasiillasest testitava Pedro Victori kaulöök latti, paar minutit hiljem mängis Vladislav Homutov Mait Toomist mööda, kuid löögi asemel tehtud sööt ebaõnnestus täielikult, sest pall jäi pidama otse Toomi külje all.

Paidel oli suurepärane võimalus eduseis haarata 26. minutil, mil Marko Meeritsaga vasakult äärelt 1-1 pääsenud Kristofer Piht ei suutnud i-le täppi panna. Minuti hiljem oli seis aga 1:0, kui Meeritsa eksimuse järel tõstis Edgar Tur palli tühja väravasse. Paide jätkas hästi ning pooltunni kandis ei saanud Ander Ott Valge peaga pihta Turi teravale tsenderdusele.

Teiseks poolajaks tegi Vjatšeslav Zahovaiko üheksa vahetust, avapoolaja meestest jätkasid vaid Valge ja Mööl. Enne Paide teist tabamust oli hea võimalus viigistamiseks Peeter Kleinil, kuid Marten Ritson oli ülesannete kõrgusel. Mööli 2:0 värav tuli pealelöögiga trahvikasti vasakult äärelt ja kuigi esmalt tundus, et pall väravajoont ei ületanud, oli äärekohtunik resoluutne – pall oli väravas!

61. minutil võinuks Paide edu kasvada kolmeväravaliseks, kuid Mööl saatis vabalt läbi pääsenuna palli mööda nii Meeritsast, kuid paraku ka väravast. Vaatamata väga noorele koosseisule võitles Paide ennastsalgavalt ning enamat Aleksandr Volkovi 72. minuti vasturünnaku väravast Kalju ei suutnud.

Reede õhtul on Paide linnameeskonna järgmiseks vastaseks FCI Levadia. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles