Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Esmaspäeva ennelõunal käis Järva vallavalitsuses kibe arvutamine, kui löödi kokku valla aasta teo hääletuse tulemusi. Kui lõunaks olid kõik hääled kokku loetud, oli Järva vallavalitsuse avalike suhete peaspetsialistil Maarja Kaugel au helistada jõuluvanale ja anda teada, et valla esimene aasta teo tunnustus läheb temale. Järva valla rahvas ei tunnustanud mitte lihtsalt jõuluvana, vaid jõuluvana Preedikut, kes sõidab suure veoautoga ringi ja jagab pühade ajal lastele kommipakke. Jõuluvana Preediku ettevõtmiste taga peitub kohalik mees Priit Seire, kes mitu aastat tagasi tundis pühade ajal vajadust valmistada võimalikult paljudele lastele jõulurõõmu. Esimesel aastal sõitis Järva-Jaani vahel ringi traktor, mille roolis oli põhjapõder ning kastis istusid jõuvana Preedik ja päkapikk. Aastatega kasvas soov aina rohkemate lasteni jõuda ja selleks vahetas Preedik traktori suure veoauto vastu, et jõuda ka Järva-Jaanist kaugemale.

* Loetud päevade pärast jõuab kätte aeg, kui tuhanded eestlased istuvad arvuti taga e-maksuameti leheküljel ja ootavad kärsitult, millal nad saavad tuludeklaratsiooni esitada. Türi lillelaadal kauplejatele oli selline hetk ööl vastu laupäeva, 1. veebruari, kui algas kevadise laada kauplejate kirjapanek. Kohe, kui kell näitas südaööd, läks lillelaada leheküljel käima selline sebimine, nagu näeb mõne kuu pärast laadalgi. 15 minutiga broneeris endale müügiplatsi sadakond kauplejat. Vilgas kirjapanek kestis laupäeva hommikuni, kuniks oli kirjas 500 müüjat ehk 70 protsenti lillelaadal kauplejatest.

* Jaanuari viimasel päeval oli Türi kultuurikeskuses galaüritus, kuhu olid kutsutud need, kes eelmisel aastal valda edukalt kultuuri- ja spordielus esindasid. Türi spordiklubide liidu spordispetsialisti Liisa Gritšenko selgitusel pälvis eelmise reede õhtul tunustust 65 sportlast ja 39 spordi­edendajat, kes on näidanud 2019. aastal silmapaistvaid tulemusi ning suurt tahet ja vabatahtlikku tegevust alade edenduses. «Türi spordikooli noored võitsid maailmameistrivõistlustel võistkonnana kuuenda koha, juunioride maailmameistrivõistlustel kuuenda koha, juunioride Euroopa meistrivõistlustel ja suveuniversiaadil kuldmedaleid, Euroopa mängudel seitsmenda koha,» täpsustas Gritšenko.

* Kui ettevõtetel läheb hästi, ei anna see põhjust rõõmustada mitte ainult firmajuhtidele või töötajatele. Sageli tähendab see head ka spordiüritustele ja sportlastele, kellest paljud sõltuvad ettevõtete toest. Järvamaal on firmasid, kes hea meelega sportlaste tegemistele ja spordiüritustele õla alla panevad. Üks ettevõte, kes on juba aastaid Järvamaa sporti investeerinud, on AS Viking Window. Pikka aega on ta olnud Paide-Türi rahvajooksu toetaja ja sponsinud Paide Viking Window korvpallimeeskonda. AS Viking Window juhatuse liige Toomas Agasild meenutas, et kui nad kunagi Paide-Türi rahvajooksu toetama hakkasid, tundus see olevat üritus, millel võiks olla võimekust veel kaua jätkuda ja kasvadagi. 2007. aastal sõlmiti leping viieks aastaks, aga nüüd on toetus kestnud juba oluliselt kauem.

* Aravete piirkonna inimeste seas on viimastel päevadel kütnud kirgi lasteaiahoone saatus ning seoses sellega tekkinud kuuldused, et piirkonda ähvardab pere­arstist, apteegist ja hooldekodust ilmajäämine. Kuigi need kuuldused ei pea paika, on tõsi see, et Järva vallale kuulub Aravetel kuus hoonet, mille üleval pidamiseks raha napib. Järva vallavolikogu eelmise neljapäeva istungil tutvustas abivallavanem Toomas Tammik Aravete aleviku kinnisvara analüüsi, mille koostamisel on arvestatud, et kõik praegused teenused säilivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles