Alanud nädal tuleb tormine

Silja Vilbu
Copy
Torm murrab puid. Foto on illustratiivne.
Torm murrab puid. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Riigi ilmateenistus hoiatab, et alanud nädal tuleb tormine: praegu on üle kogu Eesti antud esimese astme hoiatus. Vali tuul peaks rahunema alles nädala teises pooles.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond Nordkapi lähistele, aga katab võimsana suurema osa Euroopast. Läänemere kohal püsib edelavool, mis kannab Eestisse niiskust juurde. Vahetevahel sajab vihma ja lörtsi. Puhub tugev edelatuul, puhanguid on 15, öösel rannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +1..+5°C.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäev olulist muutust ei too - madalrõhkkonna serva mööda liigub üle Eesti sajupilvi, millest tuleb lörtsi ja vihma. Lõuna- ja edelatuul ulatub puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..+2, saartel kuni +4, päeval +2..+4°C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäevaljääme nõrgeneva madalrõhkkonna lõunaserva. Öösel sajab sisemaal enamasti lörtsi, saartel ja läänerannikul ka vihma. Lõuna- ja edelatuul on võrdlemisi tugev. Päeva jooksul jääb lörtsi- ja vihmahooge harvemaks. Tuul nõrgeneb ja pöördub järk-järgult läände. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval +2..+4°C.

Ilm neljapäeval
Ilm neljapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reedel madalrõhkkonna mõju väheneb. Pilvekiht muutub laiguti hõredamaks ning vaid mõnes üksikus kohas võib lörtsi või lund sadada. Läänekaare tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, meretuulega kuni +1°C, päeval 0..+4°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles