SOS Lasteküla otsib Järvamaalt emasid ja isasid

Anne Põder
Copy
Foto: SOS Lasteküla

27. veebruaril korraldab SOS lasteküla Paides kogukonnaõhtu tutvustamaks oma tegevust ning ärgitamaks kohalikke inimesi asuma appi vanemliku hooleta jäänud laste kasvatamisel.

Tiina oli esimene ema SOS Lastekülas, kes võttis 2014. aastal kolm vanemliku hooleta õde-venda kasvama oma koju. Tänaseks on SOS Lasteküla nime alla koondunud mitmed Eesti eri piirkondades elavad pered, kes avanud oma südame teisest vanemast sündinud lastele. Hetkel ootavad armastavaid perevanemaid lapsed, kes soovivad sel aastal kolida uutesse vastvalminud kodudesse Harjumaal.

Igal aastal eraldatakse Eestis oma vanematest keskmiselt 250 last. Armastavat kodu vajavaid lapsi on palju rohkem kui peresid, kes oleksid nõus lapsi oma koju kasvama võtma.

Juba seitse aastat on SOS Lasteküla missiooniks leida abielupaare, elukaaslasi või üksikuid perevanemaid, kes tahaksid pakkuda armastavat kodu väikestele särasilmadele. Lastele saab kodusoojust pakkuda oma isiklikus kodus, kuid perevanemaid ootavad ka vastvalminud hubased ja heas asukohas elamispinnad Harjumaal. Need on kodud, kus naabrid ei pruugi teada, et nende kõrval elab SOS pere, kui pere ise sellest teada anda ei soovi.

Lasteküla tugivõrgustik on algusest peale pere kõrval, aidates vajadusel elamispinda laste tulekuks ette valmistada, koolitades emasid ja isasid ning nõustades neid murede ja probleemide korral. Ühele vanemale garanteerib SOS Lasteküla Harjumaa keskmise sissetuleku, mis tähendab, et ühel vanemal pole vaja palgatööl käia ning ta saab täielikult oma neljale lapsele  pühenduda.

Leidmaks selliseid peresid ka Järvamaalt, kes sooviks teha elus kannapöörde ja võtta oma hoole alla perekonnast ilma jäänud lapsed.

Huvitatuid oodatakse 27. veebruaril Paide Spa hotelli koolitusruumi. Kogukonnaõhtul tutvustatakse erinevaid võimalusi SOS perevanemaks saamisel, selgitatakse, kuidas SOS Lasteküla peresid toetab, kui suurt palka makstakse ning oma ligi viieaastasest kogemusest räägib pereema Liivi. Üritus algab kell 17.30 ja kestab orienteeruvalt kaks tundi.

Lisainfo ja kogukonnaõhtule registreerumine: personal@sos-lastekyla.ee või tel 5258 558.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles