Järvamaal oli enam kui pooltuhat klienti elektrita

Silja Vilbu
Copy
Elektriliinid. Pilt on illustratiivne.
Elektriliinid. Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / Pok Rie

Riigi ilmateenistus on andnud kogu Eestile tormihoiatuse. Kõva tuule tõttu on paljudest majapidamistest kadunud elekter. Järvamaal oli hommikul kella üheksase seisuga vooluta 542 klienti.

Elektrilevi katkestuste kaardilt on näha, et katkestusi on üle Eesti ning vaid paaris maakonnas on vool täielikult alles. Kõige rohkem katkestusi oli kella üheksase seisuga Harjumaal, järgnesid Pärnumaa ja Järvamaa.

Voolukatkestused Järvamaal 17.02.20 kell 9
Voolukatkestused Järvamaal 17.02.20 kell 9 Foto: kuvatõmmis: eletrilevi.ee

Riigi ilmateenistus lubab terveks tänaseks päevaks ja ka homseks tormist ilma. Esmaspäeval tugevneb edela- ja lõunatuul sisemaal kuni 22, keskpäeva paiku Eesti lõunaservas pole välistatud ka puhangud kuni 24 m/s. Merel ja lahtedes ulatub edela- ja lõunatuul puhanguti 25 m/s, avamerel ja Soome rannikul kuni 27 m/s. Vihmasadu muutub päeva peale hõredamaks ja harvemaks. Õhutemperatuur on +4..+8°C.

Teisipäeva öösel püsib madalrõhkkonna tugev surve ning edelatuul on ikka tormine. Päeval tõmbub madalrõhkkond enam Skandinaavia põhjatipu lähistele ning tuul pisut nõrgeneb. Vihmahooge on kohati ja sadu ei ole enam rohke. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul +2..+7°C.

Alles kolmapäeval peaks tugev edelatuul järele andma.

Mida teha elektrikatkestuse korral?

Reeglina saadab Elektrilevi katkestuse korral 10–15 minuti jooksul sõnumi. Kui sõnumit ei tule, tuleb elektrikatkestusest Elektrilevile ise teada anda, helistades 1343. Elektriõnnetuse korral tuleb helistada 112.

Päästeameti soovitused elektrikatkestuse korral on järgmised:

Juhul kui elekter peaks katkema, siis:

  • Teavita sellest ka elektriettevõtteid.
  • Elektrikatkestuse korral kasuta valgusallikana pigem patareidel töötavat taskulampi, mitte küünlaid.
  • Jälgida infokanaleid täiendavate prognooside ja käitumisjuhiste saamiseks: nt patareidega või autoraadio.
  • Tunne huvi, kas sinu tutvuskonna vanemate inimestega on samuti kõik korras
  • Tormiks valmistumise ja tormi ajal käitumiseks juhiseid saab ka veebilehelt www.kriis.ee ning Eesti Naiskodukaitse mobiilirakendusest Ole valmis!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles