Suusakaksikud näitasid Norras medaliväärilist sõitu

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Erakogu

Et Eestis on suusatamistingimused tagasihoidlikult öeldes nigelad, peavad meie paremad suusatajad võistlemisvõimalust otsima kodust kaugemalt.

Kaksikõed Keidy ja Kaidy Kaasiku Ambla spordiklubist osalesid nädalavahetusel Holmenkollenis Norra meistrivõistlustel. Kõige edukamaks osutus pühapäeval toimunud 15 km vabatehnika sõit, kus Keidy Kaasiku võitis 90 norraka hulgas kolmanda ja Kaidy Kaasiku kuuenda koha.

Kaksikute suusatreenerist isa Reimo Kaasiku ütles, et tegemist oli Norra juunioride meistrivõistlustega. „Tegime kaasa reedel 5km klassikas, laupäeval vabatehnika sprindis ja pühapäeva 15km vabatehnikas,“ täpsustas ta.

Suusapere jõuab Norrast tagasi teisipäeval.

Lõppenud nädalavahetusel kannatas korraks võistelda ka Eestis. Haansas toimus Alexela-Hawaii Express noorte suusasarja kolmas osavõistlus. Enam kui 300 noorsuusataja osavõtul.

N11 vanuseklassis tuli võitjaks Anett Liisa Parts Ambla SKst. Tema klubikaaslane Kennet Keerberg oli M13 poistest teine.

RR suuaklubist oli N12 klassis teine Anete-Liselle Kirsipuu, M14 klassis neljas Aleks Homin, N16 klassis neljas Getrin Raudsepp, N18 klassis viies Aiki Jalakas, M18 klassis kolmas Rico Rohi

Tasub teada, et rohkelt erinevaid talispordivõistlusi peaks veebruari lõpus ja märtsis toimuma ka Järva vallas asuvas Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses. Kavas on ka näiteks noortesarja viies osavõistlus 8. märtsil. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles