Riigist, eesti rahvusest, kultuurist ja selle kaitsest

Copy
Arlet Palmiste
Arlet Palmiste Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sattusin ühel õhtusöögil istuma pastor Jaan Tammsalu kõrvale. Vestluses, mis puudutas inimese ajakasutust ja oskust teha valikuid, rääkis pastor loo, kuidas ühe tema leeriõpilase põuest olid kostnud kogu aeg piiksud. Kui pastor oli lõpuks sõnanud õpilasele, et teda on vist kellelgi väga vaja, võtku siis vastu, vastanud õpilane: «Need on Delfi uudiste teavitused.»

Eks see kummaline ole, et isegi jumalakojas, kuhu inimesed tulevad endasse vaatama ja ennast leidma, on siiski tarvis kogu aeg olla kursis vahelduvate tühiste klikiotsinguil uudisnuppudega. Pastor Jaan Tammsalu võttis asja kokku järgmiselt: «Lülitage oma telefonidest kõiksugu uudiseäpid välja ja tegelege meile antud üürikese elu jooksul vaid nende asjadega, millel on tõeline tähendus.» Olin ja olen temaga täiesti nõus.

Meie riigijuhid on viimasel ajal segi ajanud rahvuse ja riigi. Eesti põhiseaduses on selgelt kirjas, et Eesti riigi esmane ja tähtsaim ülesanne on kaitsta eesti keelt ja kultuuri ning selle kaudu eesti rahvast. Igat eestlast meie väikeses rahvakillus. Minu meelest tegeldakse meil üha enam just riigi kaitsega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles