Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kuigi esmaspäeva õhtul Paide linnavalitsuse saalis olnud koosolekul kinnitati, et järgmise aasta septembriks on Posti 12 kinnistul asuv Paide gümnaasium valmis õpilasi vastu võtma, arutletakse praegu alles selle üle, kuidas teha juurdeehitis plaanitust suurem, et kõik lapsed klassiruumi ära mahuksid. Üks muudatus on, et kui seni on plaanitud taastada riigigümnaasiumi Posti tänava poolsele küljele ajalooline piirdeaed, siis sellest soovitakse nüüd loobuda. Kui Posti tänava juurde rajada aed, siis tuleb sealt vanad tammed maha võtta. Kui jätta aed ehitamata, siis jäävad puud alles.

* AS Enefit Green jätkab Paides tootmise nüüdisajastamist ning plaanib lähiaastatel ehitada uue katlamaja ja hakkepuiduhoidla koos hoonetega. 2019. aastal lõppes Paides täielikult põlevkiviõli kasutus, millega kadus linnaruumist ka ebameeldiv õlilõhn. Seetõttu kavatseb ettevõte põlevkiviõlimahutid ja nendega seotud seadmed lammutada ja angaari likvideerida.

* Ilma suurema paanikata hakkas eelmisel sügisel arenema üks päästmislugu, mis tõi kuid hiljem Paide koolitüdruku ellu kiitust ja tänukirja, telekaamerad ja pildistamised, nii et tehtuga polnud esialgu kursis isegi mitte tüdruku perekond.

* Paide linna Hillar Hanssoo nimeline Andeka Lapse sihtkapital tunnustab Eesti Vabariigi aastapäeva eel kümmet andekat noort, kes on silma paistnud nii õppetöös kui ka koolivälise tegevusega.

* Reedel alustab ERRi ekraanil muusikaline sari «Klassikatähed» uut hooaega ja tiitli nimel asub võistlema kaheksa noort muusikut. Üle mõne aasta on ka järvalastel põhjust telerite ees pöidlaid hoida, sest osalejate hulgas on Paidest pärit saksofonist Karl Tipp.

* Populaarse teleseriaali tuules aasta-aastalt populaarsust võitnud Esna Naabriplika laat tuleb ka tänavu kevadel vaatamata sellele, et laadaks inspiratsiooni andnud ja Esnale tuntust toonud komejandi viimane hooaeg jõudis teleekraanile aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles