Kasutatud riided Järvamaalt rändavad abivajajateni üle maailma

Urmas Glase
Copy
Praegu on taaskasutatavate riiete kogumiskonteiner Järva-Jaanis, peagi ka Paide Maxima juures ning Türil on konteineri tulevane asukoht veel selgitamisel.
Praegu on taaskasutatavate riiete kogumiskonteiner Järva-Jaanis, peagi ka Paide Maxima juures ning Türil on konteineri tulevane asukoht veel selgitamisel. Foto: Erakogu

Nädalapäevad tagasi paigaldasid  Väätsa Prügila ja Humana üheskoos Järva-Jaanis Grossi poe juurde esimese kasutatud riiete kogumise konteineri, kuhu toodud asjad jõuavad abivajajateni nii kodumaal kui kaugel Aafrikas.

Väätsa Prügila juhatuse liige Alvar Jullinen ütles, et järgmisel nädalal lisandub kogumiskonteiner Paides Maxima kaupluse juurde ja  Türil on konteineri asukoht veel läbirääkimiste teema ja selgitamisel. Asukohavalikul on oluline mugavus, et inimene saab enda riideeseme taaskasutusse tuua ühes poeskäiguga või muude asjaajamistega.

Väätsa Prügila eesmärgiks on soodustada inimeste panustamist ringmajandusse ning et riided jõuaksid uuesti taaskasutusse. "Taaskasutusega me hoiame loodusressursse, mida inimühiskond vajab ja tootmises kasutab. Oluline on, et inimesed mõistaksid ringmajadust - riideese, mille sa oled soetanud ja mõned korrad kandnud, ei pea lõpetama prügikastis. Korralikud riideesemed peaksid leidma uue elu uues riidekapis," selgitas Väätsa Prügila nõukogu esimees Rait Pihelgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles