Pealik aurupungi keskelt

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Pilk peal: et PROTO külastaja avastamisretked sujuksid, tuleb halduspealik Ergo Eelmäel hooltiseda selle eest, et asjad majas toimiks nii, nagu peab.
Pilk peal: et PROTO külastaja avastamisretked sujuksid, tuleb halduspealik Ergo Eelmäel hooltiseda selle eest, et asjad majas toimiks nii, nagu peab. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädala eest ei osanud ega vahest tahtnudki Eestis keegi enam lund oodata. Elu keerles pigem saabuva koolivaheaja ja Eesti sünnipäeva rütmis. Eelmisel neljapäeval oli Tallinnas Noblessneri linnakus asuva PROTO avastustehase riidehoius ja piletijärjekorras rahvast palju. Kõrv ei tabanud väga palju eesti­keelset juttu, küll aga soome- ja rootsikeelset. Sealkandis oli kooli­vaheaeg juba alanud.

Ühele avastuskeskusele, kus tegutsemist ja avastamist jagub nii päris pisikestele kui ka lastevanematele, on selline halli taeva ja päevadepikkuse vihmasajuga talv õnnistuseks, eriti koolivaheajal. Sest kaua sa ikka oma võsukestega õues porilombis paterdad, kui selle asemel on kuivas ja soojas toas võimalik talle näiteks füüsika algteadmisi õpetada. Ikka läbi mängu.

Seda koolivaheaega sisustavad põhjanaabrid olidki Tallinna tegema tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles