Tule pere, töökaaslaste või sõpradega loodusesse ja saa uusi teadmisi

Kuido Saarpuu
Copy
Erinevalt teistest RMK loodusmajadest meelitab Simisalu loodusmaja Albu vallas öömajale jääma ka talvel.
Erinevalt teistest RMK loodusmajadest meelitab Simisalu loodusmaja Albu vallas öömajale jääma ka talvel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Riigimetsa Majandamise Keskus avas registreerimise kevadistele loodusõppeprogrammidele, mis soodustavad ühtaegu nii looduses liikumist kui ka kasulike teadmiste kogumist metsa, mere, looduse ja kodukandi kohta. Tänavu pakutakse 1-eurose soodushinnaga programme nii laste- kui ka täiskasvanute gruppidele.

Hoolimata aastaajast või ilmast on looduses alati midagi uurida, õppida ja avastada. Selleks, et looduse märkamine ning tundmaõppimine ladusamalt sujuks, pakuvad RMK külastuskeskused ja Sagadi looduskool mitmesuguseid loodusõppeprogramme.

Järvamaal ootab loodusesõpru erinevate programmidega Simisalu loodusmaja.

„Sel aastal tuleb kevad teisiti, kuna tänavu pakume soodusprogramme mitte ainult lastegruppidele, vaid ka täiskasvanuile. Kuna teemade valik ulatub metsast mereni, siis pered, sõpruskonnad ja töökollektiivid leiavad kindlasti valikust endale sobivaima teema, milles teadmisi loodusest täiendada ja mille taustal ühiselt kvaliteetaega veeta,“ ütles RMK loodusteadlikkuse spetsialist Liina Karrofeldt. Programme pakutakse üle Eesti. Spetsiaalselt täiskasvanutele kavandatud soodusprogrammid on olemas Oandu, Ristna, Matsalu ja Pähni külastuskeskustes, kuid ka kõiki teisi programme on võimalik täiskasvanutele kohandada.

Selleks, et looduse märkamine ning tundmaõppimine ladusamalt sujuks, pakuvad RMK külastuskeskused ja Sagadi looduskool mitmesuguseid loodusõppeprogramme.

Mitu külastuskeskust pakuvad ka tasuta seljakotiprogramme. Need annavad täiskasvanud osalejaile võimaluse läbida programm iseseisvalt, õpilasrühmade puhul saab juhendaja rolli õpetaja. Külastuskeskusest saab kaasa juhendid, töölehed ja õppevahendid, radade voldikud, kaardid ning muu vajaliku.

Soodushinnaga programmi hind on osaleja kohta ainult üks euro ning programmide arv on piiratud. Tavahinnaga programme saab tellida aastaringselt. Eelregistreerimine on vajalik kõigi, sealhulgas ka seljakotiprogrammide puhul. Loodusõppeprogrammidega saab tutvuda Loodusega koos veebilehel, kust on leitavad ka asukohtade täpsed kirjeldused. Transport toimumiskohta tuleb külastajatel ise korraldada.

RMK ehk Riigimetsa Majandamise Keskuse hoole all on ligikaudu 30% kogu Eestimaast, seal asub 47% Eesti metsadest. RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK kasvatab metsa, hoiab loodusväärtusi, teenib riigile metsa majandades tulu, loob looduses liikumise võimalusi ja jagab loodusteadlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles