Andmete korrastus jätkub ka pärast tähtaja kukkumist

Urmas Glase
Copy
Enne 2003. aasta 1. jaanuari ehitatud hoonele võib anda ehitus- või kasutusloa või lugeda ehitamine või ehitise kasutamine teavitatuks, lähtudes ehitusseadustikus sätestatust ja arvestades toodud erisusi.
Enne 2003. aasta 1. jaanuari ehitatud hoonele võib anda ehitus- või kasutusloa või lugeda ehitamine või ehitise kasutamine teavitatuks, lähtudes ehitusseadustikus sätestatust ja arvestades toodud erisusi. Foto: Urmas Glase

Ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse rakendamise seadus kohustas kinnistuomanikke korrastama ehitisregistris ehitiste andmeid tänavu 1. jaanuariks. Sügisel hoiatati meedias, et andmeid korrastamata jätnud omanikke hakatakse trahvima, ning mitu ettevõtet hakkas reklaamima teenust.

Tegelikult oli trahvihirm asjatu ja ka andmete korrastuse kõige keerulisem osa oli ametnikuga ühendust võtta.

Paide linnavalitsuse linnamajandusosakonna ehituse peaspetsialist Kert Kaasik ütles, et Järvamaal ei ole tema kokku puutunud ettevõtetega, kes andmete korrastuse teenust pakuks. Küll oli üks huviline leidnud endale sellise ettevõtte pealinnast. «Meedia esimese lainena välja kuulutatud 500eurone «motivatsioonitasu» äratas küllaltki palju inimesi. Küll ei ole praeguseks mitte kedagi pidanud 500eurose riigilõivuga premeerima,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles