Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeval täitus Silva Nurmikul täpselt pool sajandit ajast, kui ta alustas tööd Paide lasteaias. «Koju diivani peale ei taha küll jääda, kui lubatakse, siis töötaksin ikka edasi. Lastega koos olles tunned ka ise ennast noorena,» ütles ta.

* Jaanuari teises pooles tuhisesid «Kodutunde» võttemeeskonna autod Albu külas asuva tillukese Tamme talu ette, et täita üheksa-aastase Marten Mattias Tammeriki unistus kraanist voolavast veest. Saatuse keerdkäikude tõttu Marten Mattiast kasvatav vanaema Eve Nigulis (53) ütles, et just sellest lihtsast ja siirast soovist sai nende elumuutus alguse. «Poisi unistus jõudis mullu mais kirja teel «Kodutunde» meeskonnani. Augustis sain kõne, et meid tullakse vaatama,» lausus ta. Novembris sõitis võttemeeskond juba kohale, et «Kodutunde» jõulusaates Marten Mattiase lugu eetrisse lasta ja annetustega remondiks raha koguda. Nigulis märkis, et enne veel, kui tööd said alata, läks aasta lõpus ja uue algul tõeline möll lahti. «Matu lugu läks rahvale väga hinge ja ühtäkki avastasime end virvarrist, kus telefon helises pidevalt, e-mailile tulid kirjad ning inimesi vooris maja vahet igasuguste abipakkumistega,» lausus ta.

* Ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse rakendamise seadus kohustas kinnistuomanikke korrastama ehitisregistris ehitiste andmeid tänavu 1. jaanuariks. Sügisel hoiatati meedias, et andmeid korrastamata jätnud omanikke hakatakse trahvima, ning mitu ettevõtet hakkas reklaamima teenust. Tegelikult oli trahvihirm asjatu ja ka andmete korrastuse kõige keerulisem osa oli ametnikuga ühendust võtta.

* Kalendri järgi peagi lõppev talv pakkus Eestis tavapärasest rohkem tormituuli ja ka harjumatult sooja ilma. Keskmisest soojemat talve ennustas Tartu ülikooli hobisünoptikust geograafiatudeng Kairo Kiitsak juba läinud aasta lõpu poole. Kui nüüd järgmisel nädalal algavast kevadest rääkida, siis Kiitsaku vaatluste põhjal peaksid aprill ja mai tulema tavapärasest soojemad. Kiitsak loodab, et lisaks soojale ilmale pakuvad kevad ja suvi ka äikeselisi päevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles