Teisipäevase Järva Teataja tutvustus (1)

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide Vee perearstikeskuse perearsti Ingrid Aldi meelest pole eriolukorra tõsidus ja koroonaviiruse ohtlikkus paljudele veel päris selgeks saanud. Ta toob esile viimastel päevadel inimeste käitumises ilmnenud kitsaskohti ja palub inimestel nendest vigadest õppida. Ingrid Alt ütles, et sai pühapäeva õhtul Eesti rahvusringhäälingust «Aktuaalse kaamera» uudiseid vaadates šoki. «Videolõik sellest, mida inimesed tegid eriolukorra kehtestamise ajal välitingimustes, oli õõva tekitav ja näitas, et tegelikult ei saada olukorra tõsidusest üldse aru,» lausus ta.

* «Praegusel ajal on peamine sõnum: vältige kontakte teiste inimestega,» ütles Järvamaa turvalisuse komisjoni esimees ja Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann. Järvamaa omavalitsuste juhid peavad omavahel ühendust, et tegevusi kooskõlastada ja maakonnas ettevõetud sammud oleksid kõikides omavalitsustes samad. Omavalitsustes on vabatahtlikena abi pakkunud nii inimesed kui ka ettevõtted ning lisaabi on endiselt oodatud.

* Kuigi valitsus pole koroonaviiruse leviku tõttu andnud korraldust lasteaedu sulgeda, on väga paljud vanemad leidnud siiski võimaluse oma lapsed koju jätta. Laste vähene hulk ja kestev eriolukord sunnib omavalitsusi mõtlema, kuidas lasteaedade töö võimalikult tõhusalt ümber korraldada.

* Koroonaviiruse ohu tõttu on nii mõnigi ettevõtmine pidanud ennast ümber korraldama. Ka iga nädala neljapäeva õhtul Türi turul peetavale kogukondlikule Türi OTTile toob praegune olukord kaasa mõningaid muudatusi. Korraldajad on arvamusel, et kui vähegi võimalik, siis inimesed kohalikust heast ja paremast kraamist ilma ei jää.

* See oli esimest korda eelmisel kevadel, mil Türilt pärit jooksumees Olavi Allase võttis kavva treeningulaagri Keenias. Viis nädalat ja suvisele võistlushooajale oli laotud korralik põhi. Tänavu pidi minema samamoodi, aga... Juba Aafrikasse minek kujunes selliseks, et seikadest võiks vanuigi lastelastelegi rääkida. Kui Eestis kuulutati neljapäeval koroonaviiruse laialdase leviku tõttu välja eriolukord, oli viimasel Paide–Türi rahvajooksu pikal maal kolmandaks tulnud Olavi Allase juba Aafrika poole teel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles