Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeval lahkus pärast pikka ja rasket haigust Eesti taasiseseisvusaja esimene Järva maavanem, XI riigikogu liige ja ettevõtja, Riigivapi III klassi teenetemärgi kavaler Arvo Sarapuu. Järvamaa maavanemaks sai Sarapuu ajal, kui polnud veel Eesti riiki ega ka Järvamaad. Kuid siinne rahvas sai vabadel valimistel valida 50-liikmelise Järva maavolikogu. Maavolikogu toonane juht Andres Jalak meenutas, et need 50 inimest valisidki Sarapuu esimeseks maavanemaks.

* Teisipäeval paigutasid Järvamaal varem iseteeninduse võimalust pakkunud apteegid oma müügisaalid ümber ja läksid täielikult või osaliselt üle letiteenindusele. Paide Euroapteegi klienditeenindaja Pille Haljand ütles, et esmalt paigaldati nii kassa kui ka retseptuurileti ette pleksiklaasist kaitse, mis loob apteekritele ja ka ostjatele turvatunde, et suhtlemisel ei jõua ükski piisk teise inimeseni.

* «Minu jaoks on see ime, et praeguses olukorras on nii palju inimesi, kes võtavad vaevaks hoolitseda nõrgemate eest. Ma ütleks, et see on sünge koroonaaja üks helge õis. Selline inimeste headus saigi ilmsiks tulla vaid äärmuslikus olukorras,» ei varjanud oma emotsiooni Köisis elav nelja lapse ema Estelle Tikerpalu. Pühapäeva hommikul pärast kella 11 postitas ettevõtja Sven Jablonski sotsiaalmeedias sõpradele äsjasest uitmõttest inspireeritud üleskutse aidata koduõppele jäävate lastega peresid, kellel on kitsas käes, saada vabatahtlike abiga endale arvuti.

* Roosna-Alliku põhikooli direktor Riina Hiob sõnas, et esmaspäev algas tal kodukontoris üsna rahulikult. Telefon polnud punane ega postkast kirjadest ummistunud, kuid oli vaja korraldada õppetööd, aidata kolleege uue olukorraga kohanemisel. E-kooli keskkonna kokkujooksmine Roosna-Alliku koolis paanikat ei tekitanud, sest kool kasutab Stuudiumi keskkonda. Tegelikult tehti suuremad ettevalmistused ära juba eelmisel nädalal, kui omamoodi kriisikoosolekul arutati läbi, mida ja kuidas täpselt korraldada. Uutmoodi olukorraga kurssi viimine jätkus nii talle kui ka õpetajatele ka nädalavahetusel.

* Eelmiseks nädalavahetuseks Hispaaniasse rattalaagrisse jõudnud Järva-Jaani rattaklubi sportlased said kohapeal olla vaid kaks päeva ning pidid siis äreva olukorra tõttu Euroopast kiiresti koju naasma. Teekond üle mitme piiri osutus aga oluliselt keerulisemaks ja närvesöövamaks kui sinna minek. Rattasportlane Teet Kallakmaa ütles, et see, mis Hispaanias juhtus, oli tõeline pettumus.

* Järva ja Türi vallavolikogu ning Paide linnavolikogu märtsikuu istungid jäävad ära lootuses aprillis kokku tulla. Kõigi kolme Järvamaa omavalitsuse esimehe kinnitusel pole volikogude päevakorras eluliselt tähtsaid otsuseid, mille arutamist pole võimalik edasi lükata.

* Seoses Eestis välja kuulutatud eriolukorraga saavad haigestunud või hoolduslehte vajavad töötavad inimesed selle patsiendiportaalis digilugu.ee ise avada. Järvamaa ettevõtjad loodavad, et inimesed ei hakka seda õigust kurjasti ära kasutama. Samuti juhitakse tähelepanu sellele, et teatud elualadel töötajate massiline kojujäämine viiks riigi kokkukukkumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles