Koroonaviirus on asunud ümbermaailmareisile

Järva Teataja
Copy
Rait Pihelgas
Rait Pihelgas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Enim nakatunuid on Hiinas ja 24.03.2020 seisuga on 17 riiki ühe juhtumiga. Eestis on nakatunuid 369, maailmas 334 981. Võiks täheldada, et viirust ei peleta ei külm (Gröönimaa) ega kuum (Aafrika). See reis tundub olevat viirusel hästi läbi mõeldud ja ükski kogenud reisiplaneerija ei suuda nii kiiresti kedagi suunata ühest sihtkohast teise, kui seda on teinud Koroona reisiplaneerija, kirjutab oma arvamuses Järva vallavanem Rait Pihelgas.

Tänane olukord on meile kõigile uus ning vajame sellega harjumist. Harjutame igapäevaselt ajaplaneerimist- kodu ja töö, viimane aga kodust töötades. Paljud inimesed tegelevad samaaegselt kodudes laste koolitööde juhendamisega ja enda töökohustustega- pinge on sealjuures väga suur. Paljud on leidnud üles iseennast ja oma kaaslasi- maailm annab meile märku, et peaksime hoo maha võtma ja väärtustama veel enam inimesi, kes on meie ümber ja meiega koos. Mitte ainult pere vaid ka haridusasutustes töötavaid õpetajaid. Väärtustama elu meie ümber. 

Tänane olukord on paljudele inimestele arusaamatu ja otsitakse alternatiive ja süüdlasi. Kas süüdlase otsimine aitab meid täna? Leian, et ei aita. Vaja on aktsepteerida olukorda ja mõelda lähitulevikule. Minu kummardus riigi ees. Sügav kummardus Päästeameti organiseeritud ja teadliku tegutsemise ees. Igapäevaselt mõeldakse uusi lahendusi ja võimalusi, mis aitavad olukorraga paremini toime tulla ja läbida olukorda maailmas. Otsused, mis valitsus vastu võtab, on vajalikud. Vajalikud kaitsmaks meid endeid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles