78% Maanteeameti klientidest teenindatakse ka eriolukorras (1)

Kuido Saarpuu
Copy
Maanteeamet sulgeb eriolukorra tõttu teenindusbürood ning peatab sõidu- ja teooriaeksamid vähemalt kaheks nädalaks.
Maanteeamet sulgeb eriolukorra tõttu teenindusbürood ning peatab sõidu- ja teooriaeksamid vähemalt kaheks nädalaks. Foto: Sander Ilvest

Maanteeameti e-teeninduse kasutatavus on eriolukorra ajal märkimisväärselt suurenenud.

E-teeninduses saab vahetada juhiluba, osta ja müüa sõidukeid ning dokumendid tellida postiga koju. Teenuseid, mida e-teeninduses ei pakuta, osutatakse osaliselt e-kirja teel.

Kuna enamikke teenuseid on võimalik inimkontakti vabalt (e-teeninduses või e-kirja teel) osutada, siis viiruse leviku tõkestamiseks on piiratud teenuste osutamist teenindusbüroodes. Maanteeameti Tallinna, Tartu, Pärnu ja Jõhvi büroodes osutatakse broneeringu alusel ülivajalikke ja edasilükkamatuid teenuseid, näiteks kutseliste juhtide dokumentide väljastamine, alarmsõiduki ja põllumajandustehnika registreerimine, ravimite või toidukaupade veoks ettenähtud sõiduki registreerimine jms.

Teooria- ja sõidueksameid järgmise kahe nädala jooksul vastu ei võeta. Pärast eriolukorra lõppu võetakse isikuga, kelle eksam ära jäi, ühendust ja talle pakutakse uus eksamiaeg riigilõivu vabalt. Nende eksamiaegu, kes on end eksamitele registreerinud läbi autokooli, muudetakse koostöös autokooliga. Maanteeamet avab uued eksamigraafikud, kui eriolukord on lõppenud.

E-teeninduses saab vahetada juhiluba, osta ja müüa sõidukeid ning dokumendid tellida postiga koju. Teenuseid, mida e-teeninduses ei pakuta, osutatakse osaliselt e-kirja teel.

Maanteeamet töötab selle nimel, et laiendada kontaktivabalt osutavate teenuste valikut ja annab jooksvalt oma kodulehel teada edasistest tegevustest. Kõige parem on püsida kodus!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles