Hüvasti, kevadsoe: nädalavahetus toob lume ja miinuskraadid

Järva Teataja
Copy
Lörts.
Lörts. Foto: Liis Treimann

Riigi ilmateenistus prognoosib, et viimastel päevadel aina soojemaks läinud ilm pöörab nädalavahetusel jahedama poole. Laupäeval on veel soe, kuid pühapäeval langeb temperatuur nulli ning lisaks lumele ootab meid ka vali tuul.

Laupäeva (28.03) öö on kõrgrõhkkonna servas kuiv ja nõrga lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on 0..-2, meretuulega rannikul kuni +2°C. Päeval läheneb Soome poolt madalrõhulohk, pilvi lisandub ka meile, aga ilm püsib sajuta. Üksnes õhtul võib Harju- ja Virumaal üksik tiba vihma tulla. Tuul pöördub läänekaarde ja muutub pisut tugevamaks, õhtul on mandri läänerannikul puhanguid kuni 14, saartel põhjatuule puhanguid kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on +8..+12°C, meremõjuga rannikul 5°C ümber.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval (29.03) võib Soomest Venemaal liikuva madalrõhulohu piirest öösel meile veidi lörtsi või vihma tulla. Päeval tugevneb uus külmema õhuga kõrgrõhuala ning selle serva mööda liikuvaist pilvedest võib kohati nõrka lund sadada. Õhtul taevas selgineb. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning tugevneb puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0..-3, rannikul kuni +2, päeval 0..+3°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Järgmisel nädala alguses võib öösel tulla lausa kümme kraadi külma. Samuti on oodata lörtsi ja lund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles