Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann sõnas, et valla allasutuste töötajaid, kelle koormus on olude sunnil vähenenud, võib ees oodata palgakärbe. Siemann selgitas, et saatis möödunud nädalal allasutuste juhtidele kirja, kus palus kaaluda palgavähendust neil töötajatel, kes olude sunnil ei saa enam tööd teha või kelle koormus on oluliselt vähenenud. Tema ütlust mööda võivad sellised töötajad olla haridusasutuste kokad ja lasteaedade õpetajad. «Kokku võib selliseid töötajaid vallas olla sadakond,» lisas ta.

* «Tere! Häirekeskuse infotelefon. Kuidas saame teid aidata?» Just nii tervitavad häirekeskuse infoliinile 1247 helistajaid Järva Naiskodukaitse vabatahtlikud Maili Antons ja Triin Rannu või mõni teine infoliinil valvekorda pidav inimene. Pühapäeval oli häirekeskuse infoliinile vabatahtlikuna appi läinud järvalastel juba neljas vahetus inimeste küsimustele ja muredele vastuseid leida. Seni kõige rajum tööpäev oli Maili Antonsil ja Triin Rannul eelmisel kolmapäeval, kui kõnedel polnud otsa ega äärt. See oli päev, kui valitsuse nimel tuli iga inimese mobiiltelefonile eriolukorra teade.

* Kui veel eelmise nädala lõpuni oli Järvamaal ainult kaks koroonaviiruse diagnoosi saanud inimest, siis uue nädala algus tõi lisa. Esmaspäeva õhtu seisuga on maakonnas koroonaviirus diagnoositud neljal inimesel. Järvamaast väiksem nakatunute hulk 10 000 elaniku kohta on nädala alguse seisuga kolmes maakonnas: Jõgevamaal, Läänemaal ja Lääne-Virumaal.

* Seoses Saaremaa hooldekodus avastatud koroonajuhtumitega on niigi rangeid ettevaatusabinõusid järgivad Järvamaa hooldusasutused veelgi karmistanud ettevaatusabinõusid. Saaremaa Südamekodus kinnitati eelmisel kolmapäeval kahel elanikul COVID-19 viiruse positiivne test. Neljapäeval Südamekodus tehtud laustestimise tulemusel selgus, et 22 elaniku ja kolme töötaja koroonaanalüüsid osutusid reedel positiivseks. Järvamaal asub Südameko­dude ketti kuuluv hooldekodu Kärus, majas on 72 hoolealust ja 28 töötajat. Juhataja Heili Burmeister sõnas, et nad järgivad majas samu reegleid, mis praeguses eriolukorras on kehtestatud kõikidele hoolekodudele ja -asutustele: kehtib külastuskeeld, samuti ei võeta vastu pakke. Üksuste töötajad teiste osakondadega kokku ei puutu, et viia võimalik nakatumisoht miinimumini. Burmeister ütles veel, et teadaolevalt jõuab sel nädalal testimine ka Käru Südamekodusse, aga praegu võib öelda, et ühegi hoolealuse ega töötaja puhul pole haigusnähte täheldatud.

* Statistikaameti avaldatud andmetel oli 2019. aastal Järvamaa keskmine brutopalk 1192 eurot, mis on 104 eurot rohkem kui 2018. aastal ja asetas maakonna teistega võrreldes kuuendale kohale. Eesti keskmine brutopalk 2019. aastal oli 1407 eurot, kosudes aastaga 97 eurot.

* Mõni aeg tagasi pani Paidest pärit jalgpallitreener Jaanus Reitel (pildil) plahvatama paraja üllatuspommi: Soomes noortetreenerina töötanud mehest sai Aafrikas Rwanda esiliigast kõrgliigasse tõusnud klubi Heroes FC uus peatreener. Selles, et Eesti parimad jalgpallurid välismaa rohkem või vähem kuulsates jalgpalliklubides rakendust leiavad, pole ammu enam midagi uut. Küll ei jõua nii sageli avalikkuse ette jalgpallimeeskondade juures ametis oleva tugipersonali rännakud tööotsingutel mööda maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles