Türi valla lasteaiakasvatajate töötasud jäävad kärpimata

Tiit Reinberg
Copy
Raha.
Raha. Foto: pxhere.com

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann andis teada, et vald loobub plaanist kärpida nende töötajate tasu, kellel ei ole eriolukorra tõttu võimalik täiskoormusega tööd teha.

Täna andis haridus- ja teadusministeerium ning rahandusministeerium teada, et riik tuleb omavalitsustele appi ja toetab lasteaiaõpetajate palgaraha maksmist täis mahus ka kõigile neile lasteaiakasvatajatele, kes kriisiolukorra tõttu praegusel hetkel kodus on.

„Oleme olnud väga murelikud, kuna loomulikult on töökoormuse vähenemise tõttu inimeste sissetulekute vähendamine alati väga raske ja keeruline, seepärast olen suhelnud nii teiste omavalitsuste kui rahandusministeeriumi ja haridusministeeriumiga ning saanud kinnituse, et omavalitsustel on lootust, et riik tuleb oma abipakettidega appi,“ ütles Siemann.

Valla juhtkond jälgib pingsalt olukorda ja vaatab veel kord väga kriitiliselt üle oma eelarve ning püüab kõiki teisi kokkuhoiukohti leida. Tegemata jäävad kõik ettevõtmised, mis ei ole möödapääsmatult vajalikud, vallavalitsus lähtub riigi suunistest mitte vähendada ka nende inimeste koormust ja töötasu, kes tegelikkuses täismahus ei tööta.

„Kahjuks ei ole meil kindlasti võimalik leida kokkuhoiukohti samavõrra, kui on tulude vähenemine Türi valla eelarves, seega on riigipoolne abi möödapääsmatult vajalik,“ ütles Siemann. „Ootame ära riigi toetusmeetmete sisu ja volikogu hinnangu lisaeelarve vajaduse kohta ning seejärel tegutseme edasi vastavalt suunistele.“ (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles