Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Järva Teataja
Järva Teataja Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang usub, et maakonnas töötute hüppelist kasvu ei tule. Tööstus ja põllumajandus peaksid Järvamaa tööturgu ka kriisiajal pinnal hoidma. Märtsi seisuga oli Tasangu andmetel Järvamaal töötuna arvel 1025 inimest. Kuu jooksul lisandus neid 186, mida on veidi rohkem kui tavaliselt. Enamasti tuleb kuuga töötuid juurde veidi üle saja või kuni 130.

* Teisipäeval kirjutatakse Järvamaa muuseumis alla Paide Tallinna tänavale rajatava muuseumi-tegevuskeskuse ehitusleping. Tööd peaksid valmima järgmise aasta jaanuaris ja uksed avanema sama aasta juunis. Tallinna tänava ruumides hakkab aukohal olema juba Lembitu pargi majast tuntud Brasche apteek, kuid sinna juurde tuleb ka palju muud. Näiteks õpitakse tundma selle aja ravimeid, mida on võimalik ka valmistada või proovida omal nahal järele, kuidas aitab tervist parandada ürdivann.

* Kuigi Türi lasteaia Lokuta ja Türi-Alliku õppekohas praegu lapsi pole, ootab neid päeval, mil tavapärane elurütm taastub ning nad saavad lasteaeda minna, ees üllatus. Lasteaia tervisetöötaja Jane Reiljan-Rajasaare eestvõttel ning vastutulelike ettevõtete abil on nüüd lastel õues kasutada uued ja uhked poriköögid.

* Hiljuti rabas üldsust uudis, et politseinikud on avastanud Eestis 160 kodus püsimise kohustuse eirajat. Järvalasi oli nende seas õnneks mõni üksik. Politseinike rõõmuks istutakse siinmail enamasti ikka kuulekalt kodus. Paide politseijaoskonna piirkonnavanem Priit Söörd ütles, et siiani on tulnud maakonnas tegeleda tõesti vaid paari-kolme rikkumisega. «Esimesel korral piirdub asi hoiatusega. Kui ikka aru ei saada, eks siis tuleb karmimaid mõjutusvahendeid kasutada,» lausus ta.

* Järvamaa raamatukogudes pole praegu varakult saabunud puhkus, vaid suurem osa töötajaid on tööpostil või kodukontoris valmis inimesi nõustama. Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja ütles, et nad andsid juba koolidele teada, et on valmis õpilastele kohustuslikku kirjandust ning uurimusteks ja referaatideks teavikuid välja laenutama. «See ei tähenda, et raamatukogud oleksid avatud,» rõhutas ta.

* Nädala eest saatsid Edelaraudtee juhatuse liige Rain Kaarjas ja Go Grupi kinnisvara haldava Go Property Türi müügijuht Oleg Kuusik Türil kontori ees erru 23 aastat ettevõtet teeninud logo. Uue logoga lipu pidulikule heiskamisele tõmbas kriipsu peale Eestisse jõudnud koroonaviirus ja selle leviku tõkestuseks kehtestatud eriolukord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles