Linnavalitsuse töötajal tuvastati koroonaviirus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Terviseameti andmeil avastati teisipäeval võetud proovidest Järvamaal kaks inimest, kes olid COVID-19 viirusega nakatunud. Järvamaal on seega nüüd üheksa koroonaviiruse diagnoosi saanud inimest. Haigete tegelik hulk võib olla märksa suurem.

Paide linnavalitsus andis juba teisipäeval teada, et nende peamaja on suletud ja ametnikud kodukontorites, sest üks töötaja on olnud kontaktis nakatunud inimesega.

Täna hommikul tunnistas Paide linnapea Priit Värk, et kõnealune töötaja oligi viirusega nakatunud.

Värk ütles, et kohe teavitati kõiki töötajaid, kes oli selle inimesega kokku puutunud. «Viimase nädalaga oli tal otsekontakt kolme meie töötajaga,» lisas ta.

Värk ütles, et nakkuse saanud töötaja kandis tööl olles kummikindaid ja kaitsemaski.

Värgi teada tunneb töötaja ennast hästi ja pöördus perearsti poole üksnes seetõttu, et sai teada, et oli kohtunud ühe viirusekandjaga.

Paide linnavalitsuse maja Pärnu 3 on suletud ja Värk ei osanud täna öelda, millal uuesti uksed avab. «Kõik sealsed töötajad on suunatud kodukontoritesse, kuid nad vastavad telefonidele ja e-kirjadele,» märkis ta.

Linnapea palub inimestel kodus püsida ja kel võimalik, ajada asju elektroonilisi kanaleid pidi.

Täna hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 139 inimest, kellest 11 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 72 inimest.

Eestis on tehtud 24 813 testi, nendest 1185 ehk viis protsenti on olnud positiivsed.

Terviseamet uuendas tänasest testimise strateegiat. Nüüd saavad perearstid põhjendatud kahtluse korral suunata testimisele kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesi sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest.

Inimestele testimise korralduses muudatusi ei tule, haigestumisel tuleb endiselt pöörduda oma perearsti poole, kes otsustab testimise vajalikkuse üle. Arst hindab individuaalselt iga üksikut juhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles