Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Järva Teataja
Järva Teataja Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teisipäeval algas Paides tänavate remont, mis läheb maksma üle 300 000 euro ja peaks lõppema juulis. Suurimad tööd seisavad ees Tiigi tänaval. Laia tänava ja Pärnu–Rakvere maantee vaheline lõik saab juurde jalakäijate tee. Samuti tehakse korda Tiigi tänava lõik, mis jääb Pärnu tänava ja Järvamaa haigla õendusabihoone vahele. Uus teekate tuleb veel Suur-Kaare tänavale, mis ühendab Ristiku elurajoonis Raudtee ja Pärnu tänavat. Samasse hankesse kuulub ka Roheline tänav.

* Terviseameti andmeil avastati teisipäeval võetud proovidest Järvamaal kaks inimest, kes olid COVID-19 viirusega nakatunud. Järvamaal on seega nüüd üheksa koroonaviiruse diagnoosi saanud inimest. Haigete tegelik hulk võib olla märksa suurem. Üks nakatunutest oli Paide Maxima ja teine Paide linnavalitsuse töötaja.

* Kui linnuvaatlejad ootavad elevusega kevadist rändeaega, siis põllumehed valmistavad läbirändavaid hane- ja lagleparvi tervitama arsenaliga, millega võiks pidada maha väiksemat sorti sõja. Paistevälja OÜ juhatuse liige Meelis Mändla ütles, et on taliviljaorase põldudele maiustama maanduvaid hanesid peletanud igat masti käepärast olnud paugutajate ja ka laseriga.

* Kolmapäeval viisid Paide linnavalitsuse töötajad esimest korda laiali eakatelt kogutud e-poe tellimusi, mille täitmise võttis vastavalt sõlmitud lepingule oma õlule Paide Selver. Kaup jõudis seekord 21 tellijani ja teenus jätkub eriolukorra lõpuni. Paide Selveri juhataja Kristi Nõmm ütles, et see on oluline proovikivi, mille pealt nad näevad, kui valmis on provintsilinna kauplus edaspidi e-poe teenust osutama. «Meie ülesanded on ju täpselt samad: komplekteerime vastavalt tellimusele toidukoti, skaneerime koodid, vormistame tšeki ning siis pakime kõik kokku ja anname kullerile üle,» selgitas ta.

* Viimastel kuudel on Ambla kandi inimestele silma jäänud, et mõnikord võib öösiti majade kohal drooni lendamas näha. On tekkinud kahtlus, et salapärasel droonilennutajal pole kõige paremad kavatsused.

* Märtsi viimasel päeval oleksid pidanud Järvamaa turismiedendajad kogunema kevadisele kokkusaamisele Järva-Jaani, aga teatavatel põhjustel on nad kõik kodukontorites. Selle ürituse tarvis oli Järvamaa turismiinfokeskuse infokonsultant Piret Sihver ette valmistanud 2019. turismiaasta kokkuvõtte. Piret Sihver ütles, et oleks seekordset ettekannet esitanud rõõmuga, sest nii häid arve ei näe Järvamaal enam tõenäoliselt aastaid. «Järvamaa turismile oli eelmine aasta üle aegade üks parimaid, seda näitavad aasta alguses kokku kogutud andmed,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles