Kersti Sarapuu: abipakett annab eelduse tulla kriisist kiiremini välja kui kümnend tagasi (1)

Tiit Reinberg
Copy
Kersti Sarapuu
Kersti Sarapuu Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Valitsuse loodud 2,6 miljardi eurone abimeetmete pakett toob leevendust nii majandusele kui ka ühiskonnale tervikuna, ütles oma kõnes Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu.

„Eesti majandus on saanud tugeva hoobi ning ekspertide hinnangul võib meie majanduslangus ulatuda kaheksa või enama protsendini. Valitsuse loodud meetmete pakett aitab kahtlemata seda lööki pehmendada, andes eelduse kriisist oluliselt kiiremini välja tulla kui kümnend tagasi,“ ütles Sarapuu.

Riigikogu rahanduskomisjoni kuuluva Sarapuu sõnul pakub abimeetmete pakett suurt tuge ettevõtetele ja tööinimestele, keda kriis kõige enam puudutanud on. „500 miljoni euro suurune käibelaen, mida hakkab riik ettevõtetele jagama Kredexi kaudu, on just see, mida raskustes ettevõtjad vajavad. Oma murega ei jää üksi ka mikro- ja väikeettevõtjad ning turismisektor, keda hakatakse eraldi toetama Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu,“ selgitas Sarapuu. „Eriolukord on viinud koondamisteni, mistõttu suunatakse töötukassa kaudu üle 250 miljoni euro meetmesse, mis aitab eriolukorras säilitada töötajate sissetuleku.“

„Kohalikele omavalitsustele eraldatakse lisaraha  kokku 130 miljonit eurot investeeringuteks ja koroonaviirusest tingitud kriisi mõjude leevendamiseks. Lisaks toetatakse maaettevõtlust läbi Maaelu Edendamise Sihtasutuse laenude 200 miljoni euro ulatuses ning need sammud aitavad maapiirkondadel kriisiaja üle elada,“ ütles Sarapuu. „Tunnustan valitsust, kes ei jätnud kohalike omavalitsusi vaeslapse rolli, nagu juhtus möödunud kriisi ajal, kui toonane valitsus otsustas jõuliselt vähendada omavalitsuste tulubaasi ja toetusfondi.“

Riigikogu võttis eilsel istungil vastu 2020. aasta riigi lisaeelarve seaduse eelnõu. Poolt hääletas 55 ja vastu oli 10 liiget. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles