Kultuuritempel värvub õhtuti roheliseks

Anne Põder
Copy

Paide muusika-ja teatrimaja värvub õhtuti nüüd roheliseks, et avaldada sel moel tänu ja toetust neile, kes praeguses koroonakriisis annavad ühiskonnale suure panuse.

Selle aktsiooniga on liitunud kultuuriasutused üle Eesti ning roheliseks värvuvad õhtuti nii kultuurimajad, teatrid, kinod ja mitmed teised kultuuritemplid.

Roheliseks just seetõttu, et roheline on lootuse värv. Ettevõtmise eesmärk on sel moel tänada ja toetada neid, kes kriisiga lähedalt kokku puutuvad ning kelle töö on teisi hoida, aidata, ravida ja õpetada.

See sümboolne toetus on mõeldud ka  tervishoiu- ja sotsiaaltöötajatele, vabatahtlikele, lapsevanematele, haiguse käes kannatajatele, üksikutele, eakatele, karantiinis olevatele inimestele ja kõigile ülejäänutele, kelle elu on koroonaviirus mõjutanud.

Ettevõtmisega tahetakse rõhutada, et ehkki riigipiirid on praegu suletud, on piirideülene koostöö ja solidaarsus olulisemad kui kunagi varem.

Algatusega on oodatud ühinema kõik kultuuriasutused üle maailma, et näidata valgust tuleviku suunas: viirusega võitlemine on globaalne ning ühiselt tegutsedes tuleme sellest välja tugevamana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles