Viimase ööpäevaga lisandus 25 positiivset COVID-19 analüüsi

Järva Teataja
Copy
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1576 COVID-19 viiruse testi, millest 1.6 protsenti ehk 25 proovi osutusid positiivseks. Järvamaal uusi diagnoosi saanuid ei lisandunud, meil on neid endiselt kümme.

Kokku on Eestis tänaseks tehtud 37 594 uut testi, nendest 1459 ehk 3.9 protsenti on osutunud positiivseks. Järvamaal on 17. aprilli seisuga tehtud 908 testi, millest on seni positiivseks osutunud kümme ehk 1,1 protsenti.

17. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 129 inimest, kellest 11 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 145 inimest. Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis COVID-19 tõttu Ida-Viru Keskhaiglas ravil olnud 91-aastane naine ja Põhja-Eesti Regionaalhaiglas ravil olnud 77-aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 38 inimest.

Kõige rohkem positiivseid teste laekus rahvastikuregistri andmete järgi Harjumaal (9) ja Saaremaal (6). Järgnesid Tartumaa ja Ida-Virumaa, milles oli neli uut positiivset testi. 

Tänase seisuga on enim nakatunuid jätkuvalt vanusegrupis 55-59 (11%), järgnevad vanusegrupp 45-49 (10%) ja vanusegrupp 50-54 (10%). 

Viirus levib ka neile, kes riskirühma ei kuulu

Terviseamet tuletab meelde, et SARS-cov-2 viirus levib ka neile, kes riskirühma ei kuulu. Ligi kolmandiku viimase ööpäeva positiivsetest testidest andsid inimesed vanuses 20–29, 16. aprillil moodustasid enam kui veerand positiivsetest vanuserühma 15–24 eluaastat kuuluvad testitud. Seega on kõigil inimestel väga oluline vältida kontakte ja jälgida hügieenireegleid.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekande-asutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. COVID-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates igat üksikut juhtu. Lõpuni peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse selgitus andmete avaldamise osas:

Tervishoiuteenuse osutajatel (sh laboritel) on võimalik tagantjärgi dokumente parandada, muuta ja tühistada. Avaandmetes avaldame alati ajakohaseid ja kord ööpäevas uuenevaid andmeid tervise infosüsteemi (TIS) andmestikult esmakordsete testitulemuste lõikes. Avaandmetes kajastuvad laborite poolt tehtud muudatused, parandused ja tühistused ka varasemast ajaperioodist.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt ja Terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles