Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Möödunud aasta 15. oktoobril otsisid keskriminaalpolitseinikud läbi Pärnu linnale kuuluva prügiettevõtte OÜ Paikre kontoriruumid. Ettevõtte toonane juht Kristo Rossman vahistati ja prokuratuur andis teada, et kahtlustab lisaks Rossmanile sama ettevõtte arendusjuhti ja OÜ Koguja juhatajat selles, et nad on omastanud suures koguses Pärnu linnale kuuluva prügiettevõtte vara. Rossman viibis vahi all kuni möödunud aasta 7. novembrini. Pärast vabadusse pääsu ei saanud Rossman Paikresse tagasi tööle minna, sest asutuse nõukogu otsustas kohe pärast kahtlustuse esitamist ta juhatuse liikme kohalt vabastada. Eelmisel nädalal said AS Väätsa Prügila nõukogu liikmed teada, et ettevõtte juhatuse liige Alvar Jullinen on palganud Kristo Rossmani arendusjuhiks.

* Neljapäeval tegi president Kersti Kaljulaid maakonnavisiidi Järvamaale. Koroonaajale kohaselt ei kulgenud see politseieskordi ega kõrgendatud turvanõuetega treppi sõites, vaid virtuaalselt, arvutiekraani vahendusel. President andis arvutiaknast Järvamaa gümnasistidele ühiskonnaõpetuse tunni, kiikas vallamajadesse ja raekotta, päästekomandosse ja sotsiaalkeskusse, lauta ja aknavabrikusse, muusika- ja teatrimajja ning tuuri lõpetuseks andis Kadrioru lossist maakonnalehele intervjuu.

* Neljapäeval, esimesel Paide läbisõidupunkti tööpäeval, võtsid Qvalitase meedikud koroonaviiruse testiks ninaneeluproovi 39 inimeselt. Proovid sõidutas Tallinna SYNLABi laborisse Rally Estonia vabatahtlik. Terviseameti andmetel olid kõik neljapäeval Järvamaal antud proovid negatiivsed. «Mul seisavad ees terviseuuringud ja ilma koroonatesti tegemata ei saa nendega jätkata,» ütles ettevõtja proovi andmise järel, lisades, et ega see ninas keerutamine ja urgitsemine kõige meeldivam olnud.

"Ma ei läinud testima töö pärast, enesetunde üle ei kurda, soovisin ettevaatuse mõttes ennast kontrollida lasta,» ütles tervishoiutöötaja. Ta märkis, et ilma perearsti saatekirjata proovi anda niikuinii ei saa.

* Koroonaviiruse hirmus on sünnitusmajad ja sünnitusosakonnad üle Eesti keelanud isadel ja tugiisikutel sünnituste juures viibida ja sünnituse järel külastuse. Türi noortekeskuse juht Sulo Särkinen, kelle kaasa Katrin kolmapäeva õhtul pisipoja sünnitas, tegi ometi haiglasse üllatusvisiidi. Eriolukorras tuli tal selleks kasutada ka erilisi meetodeid. Haigla kolmanda korruse akna taha pääses õnnelik isa, kaasas roosikimp, oma poega ja abikaasat neljapäeval uudistama tõstuki abil.

* Nädal tagasi sündis Paides esimene rahvusvahelisse staatusse pürgiv motoklubi, mis kannab provotseerivat nime Cartel MC. See pole mingi narkokartell ega motojõuk, kes tsikleid käristades linnarahva elu häirib. Nad on tegusad mehed, kes tahaksid koos kogukonnaga Eestimaa südames ägedaid asju korraldada.

* Võta kaks kilo savi, jälgi vormimisel täpselt maketijooniseid, silu ja patsuta ning küpseta 900 kraadi juures, kuni pind on parajalt küpsenud. Võta ahjust välja ja hoia hinge kinni, et savi poleks praguliseks küpsenud. Umbes nii võiks kirja panna retsepti, mille järgi saab savist kirikut valmistada.

* Et Järva-Jaani kultuurimaja direktorile Ülle Vaasile on kogu elu meeldinud nokitseda, siis pole midagi imestada, et ta mõni aasta tagasi meisterdas jõuludeks oma vanematele postkasti. Vanematele kingitud postkast kujutab endast väikest majakest. Majakesel on aken ja uks, pisike kelluke ja aadresski küljes. Õhtuti võivad möödakäijad silmata postkasti aknas tulesid põlemas. Ühesõnaga – erilisi detaile kui palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles