Toidupanga toetamiseks loodud Headusering käivitus 25 000-eurose algkapitaliga

Kuido Saarpuu
Copy
Toidupank tegeleb vaesuse ja igapäevase täisväärtusliku toidu puuduse leevendamiseks toidukaupade kogumisega üle Eesti.
Toidupank tegeleb vaesuse ja igapäevase täisväärtusliku toidu puuduse leevendamiseks toidukaupade kogumisega üle Eesti. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eestis käivitus heategevusprojekt Headusering, mille eesmärgiks on koguda raha Toidupangale ning osutada sellele tuge toetuste haldamisel.

Projektiga on kavas kaasata ettevõtteid ja teisi suuremaid annetajaid Toidupanka rahaliselt aitama. Headuseringi käivitaja on ettevõtja Sonny Aswani heategevusfond Padma Devi Foundation MTÜ, mis eraldas Toidupanga toetuseks 25 000 eurot, ning projekti üks partner on Suurbritannia suursaadik Eestis Theresa Bubbear.

„Toidupank on aastaid teinud erakordset tööd, aidates ja varustades toiduga puudustkannatavaid inimesi ning suurt tuge on selles osutanud vabatahtlikud ning eraisikud ja organisatsioonid, kes on aidanud toidu ja rahaga. Siiski vajab pandeemia tekitatud olukord Toidupangalt veelgi suuremaid pingutusi. Et annetuste vool ei katkeks ning Toidupank saaks tuge suhtluses annetajatega, käivitasimegi MTÜ poolt Headuseringi,“ teatas Padma Devi Foundation MTÜ juhatuse liige Indrek Kaing.

„Headusering kutsub üles ettevõtteid ja teisi organisatsioone tegema rahalisi annetusi Toidupangale. Kogutud rahaga kavatseme ka hankida suures koguses toiduaineid otse Eesti tootjatelt, mida Toidupank saab abivajajatele jaotada,“ lisas Kaing.

Projektiga on kavas kaasata ettevõtteid ja teisi suuremaid annetajaid Toidupanka rahaliselt aitama.

Kaingi sõnul on pandeemia ja eriolukorra tõttu toidu kogumine olnud viimasel ajal keerulisem ning ühtlasi võivad majandusprobleemid tuua kaasa paljude inimeste elatustaseme languse. See vähendab annetuste aktiivsust ning samas võib veelgi rohkem inimesi vajada Toidupanga tuge.

Heategevusfondi Padma Devi Foundation MTÜ asutas 2002. aastal ettevõtja Sonny Aswani, kelle ema nime fond kannab. Aswani ja Kaingi kõrval tegelevad fondi igapäevategevuse juhtimisega Eva Maran ja Sirli Väinsar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles