Kevad laseb end oodata: lähipäevil võib veel lund sadada

Järva Teataja
Copy
Härmatis.
Härmatis. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Riigi ilmateenistus prognoosib, et kuigi päevased õhutemperatuurid on aina soojemad, keerab ilm nädala teises pooles taas jahedamaks ja võib kaasa tuua lumesaju.

Teisipäeval loode poolt alates taevas selgineb ja põhiliselt on ilm sajuta. Üksnes Lõuna-Eestis võib veidi vihma poetada. Tuul puhub valdavalt põhjakaarest ja on öösel nõrk, päeval on Soome lahe ääres pisut tugevam ning pöördub siin läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel 0...+5 °C. Päeval jõuab veidi soojemat õhku ja termomeetrinäidud tõusevad +8...+13 °C-ni.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeva öösel liigub Soomest väike madalrõhulohk Eesti kohale, tõstab põhjakaare tuult tugevamaks ja toob pilvi, millest võib kohati ka sajuhooge tulla. Päev peaks tõusva õhurõhu foonil selgema taevaga ja sajuta, aga ikka tuuline tulema. Õhutemperatuur on öösel 0...+5, päeval +5...+10 °C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Tänastel andmetel toob neljapäeval põhjavool tõenäoliselt uuesti külmema õhumassi. Mõnes kohas sajab veidi vihma ja lörtsi, õhtu poole ka lund. Põhjatuul võib tugevaks paisuda. Õhutemperatuur langeb sisemaal siis alla 0 °C, rannikul kuni +3, päeval +2...+5 °C.

Reede öö on kõrgrõhkkonna servas selge ja sajuta, päeval toob madalrõhulohk pilvi ning lörtsi- ja vihmahooge. Tuul pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel 0...–4, rannikul jääb plusspoolele, päeval +5...+10 °C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles