Väätsa Prügila maksab omanikele dividende (1)

Tiit Reinberg
Copy
Väätsa prügila
Väätsa prügila Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna kogunes Väätsa Prügila nõukogu, et võtta kokku 2019. majandusaasta, 2020 esimese kvartali tulem ja koroonaviiruse mõju Väätsa Prügilale.

Väätsa prügila nõukogu esimees Rait Pihelgas ütles, et esmakordselt tegi nõukogu ettepaneku üldkoosolekule maksta omanikele dividende. "Väätsa prügila on tugevdanud enda positsiooni jäätmekäitlusturul ja valitud lühiajaline tegevusstrateegia on ennast õigustanud. Lõppladestuse  mahtude vähendamine ei ole tulubaasi oluliselt mõjutanud ja seeläbi on esmakordne omanikutulu väljamakse märgilise tähtsusega. Seniste tegevuste ümberstruktureerimisega soovib Väätsa prügila tulevikus rohkem keskenduda uute ärisuundade arendamisele, silmas pidades ringmajanduse kontseptsiooni.“ 

Pihelgas selgitas, et viimased aastad on ettevõtte olnud kasumis ja lähtuvalt sellest tegi nõukogu üldkoosolekule ettepaneku maksta dividende 375 000 euro ulatuses. Ettevõte jaotamata kasumi suurus on tänasel hetkel 3 398 624 eurot. "Sellest lähtuvalt võiks küsida, miks ainult 375 000 eurot? Selleks, et säilitada ettevõtte finantsvõimekus ja kohustuste täimine tulevikus ei ole mõistlik maksa suuremat dividendide summat," lisas Pihelgas. 

Ta ütles, et nõukogu lähtus oma otsusest 2018 ja 2019 aasta majandustulemusest ning arutles selle üle, et tulevikus võiks maksata dividende eelmise aasta tulemuse põhjal ehk selles mahus, kui palju teeniti tulu. Samuti soovitakse säilitada ettevõte iseseisev investeerimise võimekus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles