RIA hoiatab: Ole eriolukorras eriti IT-vaatlik

Kuido Saarpuu
Copy
Häkker
Häkker Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS

Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) alustas sel nädalal uue küberturvalisuse kampaaniaga “Ole eriolukorras eriti IT-vaatlik”, mis hoiatab inimesi kaugtööga seotud küberohtude eest. Kõik nõuanded turvaliselt kodukontoris ja distantsõppes toimetamiseks on koondatud veebilehele www.itvaatlik.ee.

 

„Praeguse eriolukorra ja koroonaviiruse tõkestamiseks ette nähtud meetmete tõttu on suur osa Eesti elanikkonnast läinud üle kaugtööle ja –õppele, kasutades selleks kõikvõimalikke tehnilisi vahendeid ja platvorme. See tekitas soodsa pinnase küberkurjategijatele, kes võivad ära kasutada kiirustamise tõttu ebaturvaliselt valitud suhtlusplatvorme, andmete hoolimatut jagamist ja näost-näkku suhtluse puudumist. Seetõttu käivitasime juba sügisest tuntud IT-vaatliku brändi alt kampaania, mis aitab vähendada kodust töötamise riske,“ sõnas Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektor Margus Noormaa.

Teavitus on mõeldud inimestele, kes moel või teisel puutuvad kokku kaugtöö ja –õppega. „Ole IT-vaatlik“ kordab arvutikasutajatele, et nad kontrolliksid, kellega nad meili teel suhtlevad, uuendaksid oma kaugtööseadmete tarkvara, väldiksid kahtlaseid manuseid ja linke ning hoolitseksid oma isikuandmete eest.

Eesti ja venekeelsed lihtsad nõuanded turvaliseks kaugtööks eriolukorras leiab kodulehelt www.itvaatlik.ee

Valitsus toetas ettepanekut eraldada koroonakriisiga toimetulekuks eraldatud reservist täiendavaid vahendeid Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) küberohtude ennetuskampaaniale „Ole IT-vaatlik!“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles