Ööpäevaga lisandus vaid üks positiivne koroonaviiruse test

Anne Põder
Copy
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 743 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse testi, millest 1 ehk 0,1 protsenti osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus ööpäeva ainus positiivne test Pärnu linna.

3. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 75 inimest, neist 7 on juhitaval hingamisel.

Tänaseks on haiglast koju saadetud 247 inimest, lõpetatud 259 haigusjuhtu. 

Eelmise ööpäeva jooksul surid Ida-Virumaa keskhaiglas ravil olnud 82-aastane naine ja Pärnu haiglas olnud 80-aastane mees. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 55 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud 55 206 esmast testi, nendest 1 700 ehk 3,1 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Eriolukord seoses koroonaviiruse leviku piiramisega kestab Eestis 17. maini. Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ning teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid ning spordi- ja liikumisüritused. Samuti on keelatud muuseumide ja muude näitusasutuste külastamine.

Viibimiskeeld kehtib avalikuks kasutamiseks mõeldud spordisaalides, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ja laste mängutubades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles