Algas e-PRIAs pindalatoetuste taotlemine

Kuido Saarpuu
Copy
Euroopa Liit plaanib enneolematu rahakraani lahti keerata
Euroopa Liit plaanib enneolematu rahakraani lahti keerata Foto: Arvo Meeks

2. mail alustas PRIA otsetoetuste, üleminekutoetuste ning maaelu arengukava pindala- ja loomapõhiste toetuste taotluste vastuvõttu, mis toimub ainult elektroonilise kliendiportaali e-PRIA vahendusel.

Toetusi on kokku ligi paarkümmend ja pindala- ning loomapõhiste toetuste maksmiseks on 2020. aasta eelarves kokku 240 miljonit eurot. Taotlusi saab e-PRIAs esitada 2.-21. maini ja pärast seda hilinenult veel 15. juunini. Palume taotluse esitada võimalikult varakult.

Eriolukorrast tulenevalt on PRIA teenindusbürood suletud kuni eriolukorra lõpuni. Eriolukorra lõppedes teenindame teenindusbüroodes ainult eelregistreeritud kliente. Enne teenindusbüroosse tulemist palume tutvuda PRIA veebilehel avaldatud infoga ja broneerida aeg taotluse esitamiseks.

Tanel Trell, PRIA otsetoetuste osakonna juhataja: „Vaatamata erakorralisele ajale riigis, algab uus põllutöödega tegelemise ja pindalatoetuste taotlemise aeg nagu tavaliselt ikka kevadel. PRIA teenindusbürood on küll suletud, kuid kõik taotlused saab nagu eelnevatel aastatelgi esitada läbi e-kanali e-PRIAs. Juhul kui taotlemisega seoses tekib küsimusi, siis võtke meiega ühendust, et koos vastused leida, et taotlused saaks võimalikult varakult esitatud.“

Palume kõigil taotlejatel tutvuda soovitud toetuste saamise täpsemate tingimustega meetmete määrustest, tutvustustest ning „Abiks taotlejale“ juhenditest, mis avaldatakse PRIA kodulehel www.pria.ee. Palume mitte jätta taotluse esitamist viimastele päevadele.

Toetuste ja e-PRIA kasutamise kohta saab infot ja abi küsida PRIA pindala- ja loomatoetuste infotelefonil 737 7679. Pindalatoetuste osas saab lisaks abi ka pöördudes MES nõuandeteenistuse konsulentide poole. Täpsem info on leitav www.pikk.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles