Aasta kooli konkurss ootab kooliperesid osalema

Kuido Saarpuu
Copy
Klassiruum. Pilt on illustratiivne.
Klassiruum. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Täna stardib aasta kool 2020, kuhu on oodatud osalema kõik Eesti üldharidus- ja kutseõppekoolid. Tänavu saavad koolipered aasta kooli tiitlile kandideerida 27. septembrini. Konkursiks valmistumisel ei tohi eriolukorra ajal koguneda ja õpilastel tuleb tegevusi esmalt planeerida interneti vahendusel.

 

Juba kolmandat aastat korraldavad Innove ning Haridus- ja Teadusministeerium koostöös ERR-ga kõige lahedama kooli konkurssi. Innove peaspetsialisti Kadri Ratase sõnul on konkursi eesmärk näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes. “Projekt annab võimaluse tuua esile Eesti koolide positiivseid omadusi – erilist ja innovaatilist õpikeskkonda, põnevaid õpetajaid, aktiivseid õpilasi, meeldivat suhtluskeskkonda ning kõike muud, mida koolipere ise oluliseks peab,” rääkis Ratas.  

Sel aastal on märtsis alanud distantsõppe tõttu konkursi üheks võtmefookuseks digilahenduste kasutamine õppetöös. “Käesoleva õppeaasta lõpp annab veel hea võimaluse talletada distantsõppe tegevusi ja välja tuua häid praktikaid, mida ka tulevikus õppetöös kasutada. Soovime märgata ja tunnustada neid kooliperesid, kes on meie tänasest olukorrast leidnud nutikaid viise, kuidas õppetöö edukalt toimima panna ja digilahendustest on saamas pigem normaalsus kui erand,” lisas Ratas rõhutas, et ka õpilastel tuleb konkursil osalemise ettevalmistustega alustada interneti vahendusel. Kokku saada ja plaanid reaalselt ellu viia saab siis, kui koroonaviirusest tingitud piirangute leevendamisega seda lubatakse.

Juba kolmandat aastat korraldavad Innove ning Haridus- ja Teadusministeerium koostöös ERR-ga kõige lahedama kooli konkurssi.

Konkursil osalemiseks tuleb kooliperel saata  27. septembriks aadressile aastakool@innove.ee video, mille sisust tuleb selgelt välja inspireeriv ja innovaatiline õpikeskkond, kus erinevad digilahendused leiavad igapäevaselt kasutust. Täpsemat infot konkursil osalemise ja tehniliste tingimuste kohta vaata siit!

Aasta kool 2020 selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Võitjakool avalikustatakse 30. oktoobril ETV otsesaates „Terevisioon“. 

Aasta kool on Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt välja kuulutatud aasta õpetaja konkursi osa. Aasta õpetaja konkursi eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Hariduspreemiad ja riikliku haridustöötaja elutööpreemia antakse üle iga-sügisesel aasta õpetaja galal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles