Ööpäevaga lisandus seitse positiivset testi

Järva Teataja
Copy
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides.
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1583 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest seitse ehk 0,4 protsenti osutusid positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kuus positiivset testi tulemust Tallinna ja üks positiivne testi tulemus laekus Võru maakonda.

7. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 61 inimest, neist neli on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 264 inimest, lõpetatud on 273 haigusjuhtumit. Eelmise ööpäeva jooksul suri Tartu ülikooli kliinikumis ravil viibinud 63-aastane naine. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 56 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud 60 530 esmast testi, nendest 1720  ehk 2,8 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata Terviseameti koroonakaardilt.

Eriolukorraga seonduv teave

12. märtsil väljakuulutatud eriolukord koroonaviiruse leviku piiramiseks kestab Eestis 17. maini. Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ning teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Kaubanduskeskustes võib alates 11. maist avada müügi- ja teenindussaalid ning toitlustusasutused juhul, kui seal tagatakse desinfitseerimisvahendite olemasolu ning peetakse kinni 2+2 reeglist. Reeglid kehtivad ka kaubanduskeskuste üldruumidele ning kõigile teistele teenindussaalidele ja toitlustusasutustele väljaspool kaubanduskeskusi.

Kui seni võisid kaubanduskeskustes lahti olla vaid teatud kaupu ja teenuseid pakkuvad ettevõtted, näiteks toidupoed ja apteegid, siis järgmisest nädalast võib kaubanduskeskustes hügieenireeglite järgimisel avada ka teised kauplused ja teenindusasutused, näiteks lemmikloomapoed, jalatsi- ja kellaparandused ning juuksuri- ja ilusalongid.

Kaubanduskeskustes asuvates toitlustusasutustes, kus seni toimus üksnes toidu kaasamüük, võib alates 11. maist toitu pakkuda ka kohapeal tarbimiseks. Toitlustusasutustes tuleb järgida 2+2 reeglit ja paigutada söögilauad nii, et oleks tagatud laudade vahemaa kaks meetrit ning lauas saab istuda maksimaalselt kaks inimest (v.a pered). Soovitatav on, et toitlustusasutustes oleks korraldatud teenindamine vaid lauas, et vähendada klientide kokkupuuteid erinevate teenindajate ja külastajatega.

Kehtima jääb piirang, mille järgi peab toidu kohapeal tarbimine lõppema hiljemalt kell 22, et vältida restoranides, kohvikutes ja baarides inimeste õhtust kogunemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles