Kersti Sarapuu: Eesti läheneb käesolevale kriisile teisiti kui kümme aastat tagasi

Järva Teataja
Copy
Kersti Sarapuu
Kersti Sarapuu Foto: Dmitri Kotjuh

"Koroonaviiruse leviku tõttu kehtestatud eriolukord on lõpusirgel ja loodetavasti saame järgmise nädala lõpus sellele joone alla tõmmata. Tänu ühisele suurele pingutusele on pandeemia kontrolli all ja nakatunute arv väheneb. Juba mõnda aega on valitsus ja Riigikogu teinud tööd selle nimel, et eriolukorrast väljumine oleks võimalikult sujuv ja arvestaks tervishoiuga seotud aspekte, ütles Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu parlamendis peetud olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelul.

"Rahvusvahelise Valuutafondi aprillikuu prognooside kohaselt kahaneb maailmamajandus koroonapandeemia tõttu tänavu kolm protsenti, mis on palju suurem langus kui eelmise finantskriisi ajal. Baasstsenaariumi korral, milles eeldatakse, et viirus kaob 2020. aasta teises pooles ja majandustegevus normaliseerub, prognoositakse, et maailmamajandus kasvab järgmisel aastal koguni 5,8 protsenti. See annab meile lootust ja motivatsiooni praegune keeruline aeg üle elada," rääkis Sarapuu.

Sarapuu sõnul saab olema huvitav näha, kui kiiresti taastub lennuliiklus ja inimeste usaldus soojamaa puhkusereiside vastu. "Arvan, et suurt rolli mängib see, kui tõhusalt suudame meie ja kuurortsihtkohad viiruse leviku peatamise ning edaspidise ennetustööga tegeleda," arutles Sarapuu. "Mis saab aga ärireisidest ja konverentsiturismist? Kas ettevõtjad eelistavad jätkuvalt silmast silma kohtumisi või kasutatakse senisest aktiivsemalt veebivestlusi? Veebikeskkonna Zoom väärtus on paari viimase kuu jooksul kerkinud kordades. Lennuliikluse taastumisel ei ole Eesti lootma jäänud ainult erasektorile. Valitsus on võtnud initsiatiivi ja eraldas lennuettevõttele Nordica 30 miljonit eurot, mis kindlustavad Eestile ühendused just meile olulistesse sihtkohtadesse."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles