Paide linnasüdant näeb parimate arhitektuursete lahenduste näitusel

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
"Hea avaliku ruumi" projekti läbi uuenduslike keskuste omanikeks saavate asulate projektidest koostati näitus. Fotol on Paide linna planeeritava keskväljaku kohvikuvaade.
"Hea avaliku ruumi" projekti läbi uuenduslike keskuste omanikeks saavate asulate projektidest koostati näitus. Fotol on Paide linna planeeritava keskväljaku kohvikuvaade. Foto: Paide linn

12. mail avab Eesti arhitektuurimuuseum Tallinnas Rotermanni kvartalis esimese eriolukorra piirangute leevenduse järel külastamiseks lubatud näituse, mis tutvustab Eesti linnade keskväljakute kohta 2019. aastal korraldatud arhitektuurivõistluste parimaid ideekavandeid.

 

Näitusel ""Hea avalik ruum 2019" arhitektuurivõistlused" tutvustab auhinnatud töid, mida esitati möödunud aastal arhitektuurivõistlustele eesmärgiga leida neljale Eesti linnasüdamele uus, tänapäevane ja esindusliku avaliku ruumi lahendus. Tegemist on "Hea avaliku ruumi" jätkuprogrammi arhitektuurivõistlustega, mille käigus uuendatakse Paide, Lihula, Tapa ja Võsu linnakeskust. 

Arhitektuurivõistluse korraldas Eesti Arhitektide Liit ja see on jätkuks Eesti Vabariik 100 arhitektuuriprogrammile, kus uued keskväljakud said võistlustööde tulemusel Tõrva, Põlva, Rapla, Valga, Võru, Kuressaare, Elva ja Rakvere.

Eesti linnade ja asulate keskuste nüüdisajastamine algatati "Eesti Vabariik 100" ja Eesti arhitektide liidu koostöös sündinud arhitektuuriprogrammiga "Hea avalik ruum" ning alates 2014. aastast on korraldatud 20 arhitektuurivõistlust. "Programmi kestel toimuvate avalike arhitektuurivõistluste abil rajatakse või rekonstrueeritakse paljudes Eesti linnades ja tõmbekeskustes avaliku linnaruumi alasid, millega taaskäivitatakse olulised kesklinna piirkonnad ning toetatakse kogu linna ja piirkonna edasist arengut," selgitas programmijuht Kalle Vellevoog.

Näitus on  avatud 24. maini.

Eesti arhitektuurimuuseum on valmis külastajaid vastu võtma, järgides kõiki reegleid, et tagada külastajate ja töötajate turvalisus ja tervis.

Muuseum on avatud teisipäevast pühapäevani kell 11–18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles