Ööpäevaga lisandus 8 positiivset testi

Järva Teataja
Copy
Koroonaviiruse testimine.
Koroonaviiruse testimine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 975 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kaheksa ehk 0,8 protsenti osutusid positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus neli positiivset testi tulemust Harjumaale ning kaks positiivset juhtu Tartumaale ja Pärnumaale.

15. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 42 inimest, neist viis on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 287 inimest, lõpetatud on 297 haigusjuhtumit. 

Tänase seisuga on tervenenud 1375 inimest. Neist 923 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (67,1%), 452 inimese puhul (32,9%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Möödunud ööpäeva jooksul suri Saaremaal Kuressaare haiglas 88-aastane naine. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 63 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud üle 68 tuhande esmase testi, nendest 1766 ehk 2,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata Terviseameti koroonakaardilt.

Maailmas on koroonaviirusesse nakatunud enam kui 4,4 miljonit inimest, viiruse tõttu on surnud üle 300 tuhande inimese.

Terviseamet tuletab meelde, et ka peale eriolukorra lõppu tuleb nii COVID-19 kui teiste nakkushaiguste suhtes tähelepanelik olla: oluline on nii kätehügieen, sotsiaalne distantseerumine kui  haigena koju jäämine – lisaks haiguse levitamisele riskib haigena tööl, koolis või ka mujal liikuv haigestunu nakkushaigusest tingitud tüsistustega. Haigussümptomite ilmnemisel tuleb püsida kodus ja helistada oma perearstile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles