Paide muusika- ja teatrimaja taasalustab huvitegevusega

Tiit Reinberg
Copy
Paide Muusika- ja Teatrimaja
Paide Muusika- ja Teatrimaja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riikliku eriolukorra lõppedes taastub esmaspäevast Paide muusika- ja teatrimajas osaliselt huviringide töö. Tegevuse läbiviimisel lähtuvad huviringid valitsuse soovitustest gruppe hajutada ning sageli käsi pesta.

Pärast ligi kahe kuu pikkust pausi ootavad õpilasi tundidesse tagasi nii PAMTi muusika- kui ka balletistuudio. “Muusikastuudios alustame soolotundidega, kus ühes ruumis on korraga õpetaja ja õpilane, samuti väiksemate pilliansamblitega. Balletistuudios alustavad tööd kõik neli rühma ning tunnid toimuvad tantsuklassis ja suurel laval, sõltuvalt õpilaste arvust,” ütles PAMTi direktor Martha-Beryl Grauberg.

Lisaks PAMTi oma huviringidele jätkavad majas veel sel hooajal tegevust ka linetants, Crause Tantsukool, tai chi, jooga ning shindo venitus. PAMTis tegutsevad suuremad kollektiivid ehk koorid ja tantsurühmad sel kevadel enam kokku ei tule ning alustavad uut hooaega augustis või septembris.

Linetantsutreeningute juhendaja Kristiine Masso sõnul täitus huviliste grupp kiiresti. “Kõik kibelevad juba tantsima”, ütles Masso. “Hoiame tundides distantsi. Seda tingimust on meil õnneks üsna kerge täita, kuna linetants on distants-tants ehk igaüks tantsib omaette ja iseendale. Kel veel huvi liituda, siis peab minuga kontakteeruma,” lisas ta.

Paide muusika- ja teatrimaja lähtub huviringide avamisel terviseameti soovitustest COVID-19 piirangute leevendamisel, mille järgi on alates mai keskpaigast siseruumis lubatud kuni 10-liikmeliste gruppide kogunemine. Majja tulles ja lahkudes palub Paide muusika- ja teatrimaja käes pesta, ruumides on tagatud desinfitseerimisvahendid. Haigena palub PAMT huviringi mitte tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles